بررسی ظرفیت دانش بنیان ها در صنایع کشور (43)
تحلیلگر مسایل اقتصادی گفت: در بخش صنعت به دلیل انحصار هایی که در واردات کالا و اطلاعات و تکنولوژی وجود دارد، برخی از ایده های خوب توسط دانش بنیان ها تولید می شوند، اما قدرت ایجاد کثرت و تولید انبوه ندارند.
سیاوش غیبی پور کارشناس مسایل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری انین، در خصوص اقتصاد دانش بنیان ها گفت: باید توجه داشت که دانش بنیان ها عموما نوپا هستند و نباید از آن ها انتظار ایجاد تغییرات عمده اقتصادی داشت بلکه باید از آن ها حمایت به عمل آورد.
وی ادامه داد: علت این موضوع که عنوان می شود نباید حمایت از دانش بنیان ها متوقف شود به اقتصاد کشور ما بر می گردد. در شرایط تولید کشور ما، این ایده های نو و خلاقانه ای که توسط دانش بنیان ها ارایه می شود برای رسیدن به مرحله تولید انبوه به سرمایه اولیه، حمایت های قانونی و همچنین پیمانکارومجری توانمند نیازمند هستند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در بخش های مالی و پولی و تیوری و نظریه سازی اقتصادی، ایده های دانش بنیان ها بسیار موثر و حایز اهمیت است، کما اینکه بسیاری از این ایده ها هم اکنون متقاضی به کارگیری گسترده دارد. در بخش صنعت نیز به دلیل انحصار هایی که در واردات کالا و اطلاعات و تکنولوژی وجود دارد، برخی از ایده های خوب تولید می شوند، اما قدرت ایجاد کثرت و تولید انبوه ندارند.
غیبی پور ادامه داد: در مسیله دانش بنیان ها ما در ابتدای راه هستیم و البته این نوع شرکت ها در کشور های پیشرفته تر نیز تازه کار خود را شروع کرده اند. خوشبختانه در کشور ما در بحث حمایت های دولتی در بحث تهسیلات بانکی و همچنین مشوق های مالیاتی کار خوبی برای پشتیبانی از دانش بنیان ها انجام شده است. این موضوعات کمک می کند این افراد صاحب ایده و بعضا دانشگاهی دور هم جمع شده و تحولی ایجاد کنند.
تاثیر دانش بنیان ها هنوز ناشناخته است
تحلیلگر مسایل اقتصادی تاکید کرد: درمورد تاثیر دانش بنیان ها در تولید ناخالص داخلی به صراحت نمی شود اظهار نظر کرد. ما سال هاست که در دانشگاه های خود تولید علم می کنیم، اما ارتباط این علم و عمل بسیار ضعیف است. در برخی از وزارت خانه ها می توانیم بیش از 500 جلد پایان نامه کاربردی بیابیم و می بینیم که بسیاری از آن ها به مرحله اجرا نرسیده اند.
تاثیر دانش بنیان ها در تولید مردمی
غیبی پور گفت: در چند عرصه خاص که تاثیر زیادی هم در تولید دارند دانش بنیان ها می توانند موثر واقع شوند. به عنوان مثال با توجه به کمبود منابع آبی در بخش کشاورزی، دانش بنیان می توانند در تکثیر گونه های جدید گیاهان که آبی کمتری نیاز دارند و یا شیوه های جدید آبیاری را ابداع و تولید کنند.
وی تاکید کرد: باید در مورد استفاده از شیوه های نوین کشاورزی توسط دانش بنیان ها به این نکته توجه داشت که تفهیم اهمیت کار آن ها برای کشاورزانی که به شیوه سنتی آشنا هستند، به درستی انجام شود. نکته دیگر نیز این است که چه سازمان هایی از این حرکت حمایت می کنند.
تحلیلگر مسایل اقتصادی ادامه داد: در کشور ما تشکل های دانش بنیانی وجود دارد، اما این اعتباراتی که وجود دارد تا این ایده ها را به عمل نزدیک کند، کمرنگ است. نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که تمام ایده ها به عمل برسند، اما باید شرایطی ایجاد شود که ارتباط دانش بنیان ها و دانشگاهیان با بخش صنعت تقویت شود.
وی اظهار کرد: در همین راستا معمولا دانش بنیانی ها که با واحد های صنعتی بزرگ در ارتباط هستند موفق تر عمل می کنند چرا که این واحد ها توان تغییر رویه خود را به شیوه های نوین دارند و همچنین می توانند از تحقیقات پشتیبانی کنند؛ اما توان واحد های دامداری و کشاورزی کوچک برای این مقوله معمولا محدودتر است.
تمام ایده های دانش بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تمام ایده های دانش بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تمام ایده های دانش بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟"، کلیک کنید.