رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت حضور نماینده جمهوری اسلامی ایران در یست و نهمین دوره کنفرانس کنوانسیون تغییرات آب و هوای سازمان ملل متحد گفت: امیدوارم که امسال شاهد حضوری مقتدرانه از سوی جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس باشیم.
به گزارش انین طی روزهای گذشته سلسله نشست هایی با عنوان «برای ایران» با موضوع «چرا رئیس جمهور در کاپ ۲۹ شرکت کند؟» به میزبانی معاونت راهبردی در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد و در آن بر حضور رئیس جمهور در این کاپ ۲۹ تاکید شد.
کاپ ۲۹ چیست؟
کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییرات آب و هوای سازمان ملل متحد (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change) هر ساله به میزبانی یکی از کشورهای عضو و به منظور اتخاذ تصمیمات لازم و عملی کردن کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی (۱۹۹۴) و همچنین معاهده پاریس (۲۰۱۵) برگزار می شود. بیست و نهمین دوره این کنفرانس با عنوان «کاپ ۲۹» (COP ۲۹) از ۲۱ آبان تا ۲ آذر سال جاری به میزبانی باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار می شود.
کنوانسیون تغییر آب و هوا در سال ۱۹۹۲ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) با مشارکت نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور در اجلاس ریو با هدف تثبیت غلظت گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های صنعتی در سطحی که از آسیب های ناشی از تغییر اقلیم بر زندگی انسان و حیات روی زمین بکاهد تدوین و از سال ۱۹۹۴ میلادی اجرایی شد؛ تاکنون ۱۹۷ کشور این کنوانسیون را امضا کرده اند و دولت ایران نیز از دسامبر ۱۹۹۶ با پذیرش این کنوانسیون رسماً به جمع کشورهای متعهد پیوسته است.
تثبیت غلظت گازهای گلخانه ای در جو ارائه گزارش دوره ای وضعیت ملی تغییر آب و هوا به کنوانسیون تهیه میزان انتشار گازهای گلخانه ای و جذب توسط چاهک ها در کشور به صورت دوره ای تنظیم و اجرای برنامه های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای همکاری و توسعه روش های انتقال فناوری برای کاهش انتشار در بخش های مختلف انرژی حمل و نقل صنعت کشاورزی جنگل و ضایعات جامد و مایع همکاری منطقه ای و بین المللی در تهیه روش های سازگاری با پدیده تغییر آب و هوا و در نظر گرفتن موضوع تغییر آب و هوا در سیاست ها و برنامه ریزی های توسعه از اهداف کنوانسیون تغییر آب و هوا است. این کنفرانس در سال ۱۴۰۱ در مصر و در سال ۱۴۰۲ در امارات برگزار شد؛ سال گذشته نماینده ای از جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس شرکت نکرد.
رفیعی: ایران از تسهیلات کنوانسیون تغییرات آب و هوای سازمان ملل متحد بهره مند شود
در همین راستا انین در گفت وگویی با سمیه رفیعی رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از او درباره چگونگی حضور جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس کاپ ۲۹ پرسید که رفیعی در پاسخ با تاکید بر ضرورت حضور نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس اظهار کرد: تاکنون ما در اجلاسیه های کنوانسیون تغییرات آب وهوایی سازمان ملل با وجود اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره هزینه های زیادی را در راستای مدیریت کنترل و کاهش کربن متقبل شده است اما متاسفانه تاکنون آن طور که باید نتوانسته از محل تسهیلات و امکاناتی که ذیل این کنوانسیون وجود دارد استفاده کند.
وی افزود: ایران از سال ۱۳۷۵ که به این کنوانسیون پیوسته است و همچنین از زمان پیوستن به پیمان کیوتو که موضوع آن نیز تغییرات آب و هوایی و کاهش است با وجود اقدامات موثری که انجام داده هنوز نتوانسته یک ریال از محل تسهیلاتی که ذیل این کنوانسیون ها تعریف شده است استفاده کند.
این نماینده مجلس با انتقاد از نحوه ارائه گزارش عملکرد ایران در زمینه کنوانسیون تغیرات آب وهوایی و همچنین پیمان کیوتو با بیان اینکه «چه بسا در بسیاری از مواقع حتی گزارش عملکرد جمهوری اسلامی ایران به خوبی ارائه نشده است» تاکید کرد: در واقع تاکنون مقامات کشور بیشتر از اینکه حضور فعالانه ای در کنفرانس های کنوانسیون تغیرات آب وهوایی داشته باشند حضور انفعالی داشتند و گویی در مقام پاسخگویی ظاهر شدند در صورتی که در کشور ما با وجود شرایط سختی که در تحریم ها با آن مواجهیم و اثر کاملاً مستقیمی که تحریم ها در ایجاد آلایندگی هوا می گذارد اقدامات موثری در این خصوص انجام داده ایم.
رفیعی با طرح این پرسش که «چقدر توانسته ایم تأثیرات مستقیم تحریم ها را بر افزایش آلایندگی های زیست محیطی مطرح کنیم؟» گفت: در دوره های قبل کنفرانس تغییرات آب وهوایی کارشناسان مستقل سازمان ملل در گزارشی قابل استناد از اثر تحریم بر آلودگی هوا ارائه کردند؛ در این شرایط باید این پرسش مطرح شود که ما خودمان چقدر به این موضوعات پرداخته ایم و درباره تاثیر تحریم بر محیط زیست گفت وگو کردیم؟ دنیا باید بداند که تحریم ها نباید شامل حال مسائلی نظیر محیط زیست شود چراکه یک کره زمین بیشتر نداریم و نمی شود که با ترویج تفکر استعماری در جایی برای حفظ محیط زیست تلاش کنیم و در جای دیگر بگوییم که این موضوع به ما ارتباطی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه نقش سنگینی بر عهده نماینده جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس کاپ ۲۹ قرار دارد عنوان کرد: هنوز عنوان نشده است که جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس در چه سطحی حضور پیدا می کند اما امیدوارم که امسال شاهد حضوری مقتدرانه از سوی جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس باشیم.
پایان خبر انین
رفیعی: امیدوارم شاهد حضور مقتدرانه ایران در کاپ ۲۹ باشیم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رفیعی: امیدوارم شاهد حضور مقتدرانه ایران در کاپ ۲۹ باشیم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رفیعی: امیدوارم شاهد حضور مقتدرانه ایران در کاپ ۲۹ باشیم"، کلیک کنید.