چرا قدیمی ها آلزایمر نداشتند؟

چرا قدیمی ها آلزایمر نداشتند؟

چرا قدیمی‌ها آلزایمر نداشتند؟

آفتاب نیوز :

این تحقیق اخیر در حالی انجام گرفته که سرعت ابتلا به آلزایمر در ایران و دنیا خیره کننده است. خبرگزاری ها به نقل از متخصصان در ماه های آخر سال 2023 به این نکته اشاره کرده بودند، در ایران هر 7 دقیقه بک نفر به آلزایمر مبتلا که آماری بسیار تکان دهنده است. آمار سرعت ابتلا به آلزایمر در دنیا نیز بسیار تکان دهنده است، بر این اساس هر 3 ثانیه یک نفر در دنیا به آلزایمر مبتلا می شود. در ایران هم اکنون بیش از 1 میلیون مبتلا به آلزایمر زندگی می کنند که ممکن است برخی از آن ها نیز هنوز شناسایی نشده باشند. 55 میلیون نفر مبتلا به آلزایمر نیز در کل دنیا زندگی می کنند.

در این تحقیق ضمن بررسی منابع پزشکی دوران یونان و روم باستان و مقایسه جوامع بدوی و مدرن امروزی ادعا شده که آلزایمر و فراموشی یک بیماری مدرن است که عمدتا ناشی از تنبلی و آلودگی است. به گزارش روزنامه سان، در این مطالعه یک قبیله بدوی در جنگل های آمازون در بولیوی نیز مورد بررسی قرار گرفته و موارد اندکی از فراموشی و آلزایمر در این قبیله مشاهده شده است.

محققان در این تحقیق پس از تجزیه و تحلیل متون پزشکی یونانی و رومی کلاسیک نوشتند: آلزایمر در آن دوران نادر بوده و با رشد شهرها، آلودگی هوا و تغییر شیوه ها از زندگی مبتدی به زندگی مدرن امروزی موارد ابتلا به فراموشی و آلزایمر افزایش یافته است.

یونانیان باستان در متون پزشکی خود متذکر شده بودند که پیری مشکلات حافظه را به همراه دارد، اما هیچ منبعی از این دوران اشاره به از دست دادن عمده حافظه، گفتار و استدلال ناشی از زوال عقل (آلزایمر) موجود نیست. قرن ها بعد در روم باستان، به چند مورد از دست دادن حافظه در کتاب های پزشکی این دوره اشاره شده است. به عنوان مثال، جالینوس پزشک یونانی که در دوران امپراطوری روم باستان می زیست، درباره مشکلات حافظه در آن دوران نوشته برخی از افراد مسن در 80 برای یادگیری چیزهای جدید به سختی تلاش می کردند.

نویسندگان این تحقیق حدس می زنند که با رشد شهرهای روم باستان، آلودگی افزایش یافته و موارد بیشتری از زوال شناختی ایجاد شده بود. پروفسور کالب فینچ، از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: یونانیان باستان اشاراتی بسیار اندک به اصطلاح فراموشی یا از دست دادن حافظه داشته اند با این حال ما ردی از این اشارات را در برخی از منابع آن دوران پیدا کردیم . یونانیان در متون خود اشاره ای به چیزی داشتند که مانند اختلال شناختی خفیف بود.

این محقق ارشد افزود: وقتی به رومیان رسیدیم، حداقل چهار مورد را کشف کردیم که موارد نادری از زوال عقل پیشرفته را نشان می دهد، نمی توانیم بگوییم که آیا آن موارد دقیقا آلزایمر بوده اند یا خیر. با این حال نشانگر آن است که موارد ابتلا به فراموشی، آلزایمر یا زوال عقل به دلیل پیشرفت شهر نشینی و افزایش آلودگی از یونان باستان تا دوران روم باستان تا حدی افزایش داشته است.

در این تحقیق اما تنها به منابع قدیم اکتفا نشده و یکی از جوامع بدوی دوران معاصر برای اثبات این مساله که رشد شهرها و آلودگی هوا و تغییر سبک زندگی در آلزایمر نقش دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این تحقیق انجام گرفته توسط محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی روی یکی از قبایل بدوی منطقه آمازون کشور بولیوی دراین قبیله نرخ پایینی از آلزایمر مشاهده شده بود.

آلزایمر یک بیماری مزمن تخریب کننده سلول های عصبی است. این بیماری مغزی، شروعی آرام دارد اما پیش رونده است. رایج ترین علامت اولیه آن فراموش کردن انفاقات تازه یا به سختی به یادآوردن آن هاست.با پیشرفت بیماری آلزایمر، علایمی مانند مشکلات تکلم، آگاه نبودن به زمان و مکان، نداشتن انگیزه، نوسان احساسات، نداشتن توان مراقبت از خود و مشکلات رفتاری بروز می کند. با بدتر شدن بیماری آلزایمر، فرد از خانواده و جامعه جدا می شود و به تدریج عملکردهای مربوط به بدن از بین رفته، سرانجام منجر به مرگ می شود. با وجود اینکه سرعت پیشروی بیماری می تواند متفاوت باشد، عموما 3 تا 9 سال امید به زندگی بعد از تشخیص بیماری در نظر گرفته شده است.

چرا قدیمی ها آلزایمر نداشتند؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا قدیمی ها آلزایمر نداشتند؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا قدیمی ها آلزایمر نداشتند؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه