کارزار حبس کارکنان پزشکی غزه؛ جنایت رژیم صهیونیستی در چارچوب استراتژی نسل‌کشی

کارزار حبس کارکنان پزشکی غزه؛ جنایت رژیم صهیونیستی در چارچوب استراتژی نسل‌کشی

رژیم صهیونیستی به موازات جنایت‌های خود در جنگ غزه، اسیران فلسطینی را تحت بدترین شرایط آزار می‌دهد.

به گزارش انین، به نقل از میزان، دیده‌بان حقوق بشر به‌تازگی در گزارشی فاش کرده که از اکتبر ۲۰۲۳ (انین ۱۴۰۲) تاکنون، نظامیان رژیم صهیونیستی کارکنان بهداشت و درمان فلسطین را در غزه بازداشت کرده، آن‌ها را به مراکز بازداشت در اراضی اشغالی منتقل کرده و آن‌ها را تحت بدرفتاری قرار داده‌اند.

براساس این گزارش، بازداشت این افراد در بحبوحه حمله‌های مداوم رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌های غزه، وضعیت وخیم سیستم مراقبت‌های بهداشتی این منطقه را تشدید کرده است.

اسیران سابق، از جمله پزشکان، پرستاران و امدادگران بدرفتاری شدید در حین بازداشت از سوی نظامیان اشغالگر را گزارش کرده‌اند؛ گزارش‌های آن‌ها شامل تجارب تحقیر، ضرب‌وشتم، موقعیت‌های استرس اجباری، دستبندزدن و چشم‌بند زدن طولانی‌مدت و محرومیت از مراقبت‌های پزشکی است. 

علاوه بر این، اسیران یادشده مواردی از شکنجه، از جمله آزار و تعرض و همچنین شرایط نامناسب برای جمعیت عمومی اسیران را توصیف کردند. 

شکنجه کارکنان بهداشتی

بالکیس جراح، سرپرست بخش خاورمیانه در دیده‌بان حقوق بشر، می‌گوید: بدرفتاری اسرائیل با کارکنان مراقبت‌های بهداشتی فلسطینی در سایه ادامه دارد و باید فوری متوقف شود.

این جراح، اضافه کرد: شکنجه و دیگر بدرفتاری‌ها با پزشکان، پرستاران و امدادگران باید به‌طور کامل از جمله ازسوی دادگاه بین‌المللی کیفری (ICC) مورد بررسی و مجازات قرار بگیرد.

دیده‌بان حقوق بشر از مارس تا ژوئن ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲ تا خرداد ۱۴۰۳) با ۸ نفر از کارکنان فلسطینی بخش بهداشت و درمان که از سوی ارتش رژیم صهیونیستی بین نوامبر تا دسامبر ۲۰۲۳ (آبان تا دی ۱۴۰۲) بازداشت شده بودند، مصاحبه کرده است. 

این افراد بدون هیچ اتهامی برای دوره‌هایی از ۷ روز تا ۵ ماه در اسارت بودند؛ ۶ نفر از آن‌ها در حین کار، به‌دنبال محاصره بیمارستان‌ها از سوی رژیم صهیونیستی یا در خلال تخلیه‌هایی که به آن‌ها اطمینان داده شده بود در امان هستند، بازداشت شدند.

اسامه تشتاش ۲۸ ساله، پزشک بیمارستان اندونزی در بیت‌لاهیا که در اوایل دسامبر (آذر ۱۴۰۲) در خانه‌اش در همان نزدیکی بازداشت شد، گفت: ما مجبور شدیم در خیابان برهنه شویم و برای یک ساعت‌ونیم زانو زده بودیم.

هیچ‌یک از بازداشت‌شدگان از دلایل بازداشت خود مطلع نبودند یا به هیچ جرمی متهم نشدند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین با ۷ شاهد مصاحبه کرد که نظامیان صهیونیست را دیده بودند که کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را در حین انجام وظایف خود بازداشت می‌کردند.

دیده‌بان حقوق بشر یافته‌های اولیه را در ۱۳ آگوست (۲۳ مرداد) به ارتش رژیم صهیونیستی و مرکز اداره زندان‌های این رژیم ارسال کرد، اما پاسخی دریافت نشد. 

گزارش‌های همه کارکنان مراقبت‌های بهداشتی مصاحبه‌شده در مورد بدرفتاری در زندان‌های رژیم صهیونیستی ثابت بود.

این افراد پس از بازداشت در غزه به بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی از جمله بازداشتگاه نظامی سدی‌تیمان در صحرای نقب، زندان عسقلان، پایگاه نظامی آناتوت در نزدیکی قدس اشغالی و بازداشتگاه عوفر در کرانه باختری اشغالی منتقل شدند. 

این افراد گزارش کردند که برای مدت‌های طولانی به آن‌ها چشم‌بند و دستبند زده شده بود؛ آن‌ها همچنین با فشار برای اعتراف به همکاری با مبارزان مقاومت، همراه با تهدید به بازداشت نامحدود، تعرض و خشونت علیه خانواده‌های خود در غزه مواجه شدند.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که بازداشت خودسرانه و سوءاستفاده طولانی‌مدت از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، بحران بهداشتی در غزه را بدتر کرده است.

براساس آمارها، بیش از ۹۲ هزار نفر از اکتبر (انین ۱۴۰۲) در غزه مجروح شده‌اند و بیمارستان‌های کاربردی اکنون کمتر از هزار و ۵۰۰ تخت بستری دارند. 

زندان‌های به سبک ابوغریب؛ همدستی غربی‌ها در جنایت‌های رژیم صهیونیستی

گفته‌های کارکنان مراقبت‌های بهداشتی با گزارش‌های مستقل دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR)، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) و دیگر سازمان‌های حقوق بشری مطابقت دارد. 

دیده‌بان حقوق بشر دریافته که مقام‌های صهیونیست برای چندین دهه به دلیل شکنجه و دیگر آزارهای اعمال شده علیه اسیران فلسطینی پاسخگویی معتبری ارائه نکرده‌اند.

آمار رسمی رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، حدود هزار و ۸۳۰ شکایت در موضوع سوءاستفاده علیه نظامیان صهیونیست در زندان‌های این رژیم ثبت شده، اما هیچ‌کدام به محکومیت جنایی منجر نشده است.

علاوه بر این، مقام‌های صهیونیست از زمان آغاز جنگ در غزه از دسترسی سازمان‌های بشردوستانه مستقل به اسیران فلسطینی خودداری کرده‌اند.

روایت یک اسیر فلسطینی از شکنجه در سدی‌تیمان

ابراهیم سالم ۳۴ ساله، گفت: زمانی که به سدی‌تیمان منتقل شدم، فهمیدم سفرم به جهنم آغاز شده است. 

سالم به سی‌ان‌ان گفت که حمله هوایی رژیم صهیونیستی به خانه او در اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال غزه طی ۸ دسامبر (۱۷ آذر ۱۴۰۲)، به شهادت ۸ نفر از بستگان او و همچنین مجروح شدن همسر و ۲ فرزندش منجر شد.

وی گفت که ۴ روز بعد، در حالی که در کنار فرزندانش در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه تحت مداوا بود، از سوی نظامیان صهیونیست بازداشت شد.

سالم گفت: نمی‌دانستم برای چه بازداشت شدم؛ هیچ اتهامی علیه من وجود نداشت.

سی‌ان‌ان پیش‌تر نیز تحقیقاتی را درباره بازداشتگاه سدی‌تیمان در صحرای نقب در نزدیکی مرز غزه، که در آن اسیران در شرایط سخت نگهداری می‌شوند، منتشر کرده بود.  

پایان خبر انین

کارزار حبس کارکنان پزشکی غزه؛ جنایت رژیم صهیونیستی در چارچوب استراتژی نسل‌کشی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کارزار حبس کارکنان پزشکی غزه؛ جنایت رژیم صهیونیستی در چارچوب استراتژی نسل‌کشی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کارزار حبس کارکنان پزشکی غزه؛ جنایت رژیم صهیونیستی در چارچوب استراتژی نسل‌کشی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه