رضا عطاران را معمولا با سریال هایی مثل «خانه به دوش» «متهم گریخت» «ترش و شیرین» و «بزنگاه» به یاد می آورند و در میان ساخته هایش کمتر به سریال «کوچه اقاقیا» اشاره می شود. چهار سریال معروف عطاران که نام بردیم سبک و حال و هوایی مشابه داشتند و بیشتر با ذائقه تماشاگر ایرانی جور بودند و هنوز هم که هنوز است در خاطره ها باقی مانده اند. «کوچه اقاقیا» بیشتر به دوره نخست کاری عطاران در تلویزیون تعلق دارد که کارهایش جنبه فانتزی داشت کار هایی مثل «سیب خنده» «مجید دلبندم» و «قطار ابدی». برخلاف کار های متأخر عطاران که بر نمایش گرفتاری ها و مشکلات ناشی از فقر یا تقابل دارا و ندار بنا شده بود در «کوچه اقاقیا» با خانواده ای از طبقه متوسط مواجه بودیم که اعضایش با هم تضاد های اخلاقی دارند.
«کوچه اقاقیا» سال ۱۳۸۲ از شبکه پنج به روی آنتن رفت و یکی از غافلگیری های آن حضور منوچهر نوذری در این سریال بعد از مدت ها دوری از تلویزیون و سینما بود. نوذری در این سریال نقش مردی پابه سن گذاشته به نام نصرت تهرانی را بازی می کند که همسرش گل نساء چند سال پیش فوت کرده اما مدتی است که شب ها به خواب او می آید و دربارهٔ مسائل مختلف با او صحبت می کند. گاهی به نصرت خان نوید می دهد که به زودی باید بار سفر را ببندد و به او بپیوندد. این رؤیا ها باعث نگرانی فرزندان نصرت خان و دورهم جمع شدن شان در خانه پدری می شود. حضور آن ها در کنار هم و اختلاف ها و مسائلی که با هم دارند ماجرا های طنزی را در هر قسمت این مجموعه رقم می زند.
منوچهر نوذری در نقش نصرت خان تهرانی
منوچهر نوذری کمتر در قامت بازیگر و بیشتر به عنوان مجری یا دوبلور در خاطره ها مانده است. او زمانی در برنامه رادیویی «صبح جمعه با شما» سلطان بلامنازع طنز با تیپ هایی مثل «آقای ملوّن» و «آقای دست ودل باز» بود. از اواخر دهه ۱۳۶۰ تا اواخر دهه ۱۳۷۰ مجری برنامه «مسابقه هفته» بود که بینندگان زیادی داشت و با حاضرجوابی هایش یک تنه باعث دیدنی شدن برنامه ای شده بود که با معیار های برنامه سازی امروز هیچ عنصر جذاب ویژه ای نداشت الّا خودش. در دوبله به عنوان دوبلور جک لمون شناخته می شد و الحق هم که صدایش خوب روی صورت لمون می نشست و شیرینی و مظلومیت شخصیت او را چند برابر می کرد. مشکلاتی که در زندگی شخصی داشت مدت ها او را از کاری که دوست داشت دور کرد و سرانجام در سال ۱۳۸۴ درگذشت.
رضا عطاران در نقش فرامرز تهرانی
بعد از این سریال عطاران ۴ مجموعه تلویزیونی موفقش را که در ابتدای مطلب نام بردیم ساخت. بعد از دهه ۱۳۸۰ عطاران دیگر در تلویزیون کار نکرد و بیشتر دهه ۱۳۹۰ به عنوان بازیگر در فیلم های کمدی ظاهر شد. در این دهه خودش کارگردانی در سینما را آزمود که تجربه نخستش «خوابم میاد» با استقبال گیشه ای و انتقادی مواجه شد. در اواخر دهه ۱۳۹۰ «هزارپا» یکی از پرتماشاگرترین کمدی های بعد از انقلاب را بر پرده داشت اما از ابتدای قرن تازه هنوز موفق نشده که برگ جدیدی رو کند و موفقیت گذشته اش را تکرار. «قیف» جدیدا با فیلمنامه و بازی او در گیشه شکست خورد و کیفیتی هم نداشت.
شهاب عسگری در نقش فریدون تهرانی (فرزند ارشد خانواده)
اگر صدای دوبلور گالیور در انیمیشن معروفی به نام «سفر های گالیور» را در ذهن داشته باشید صدای شهاب عسگری را شنیده اید. اما اشتباه نکنید. آن صدای نرم و لطیف گالیور در سال های بعد خشن و خشن تر شد و کلی تغییر کرد. عسگری هم در سینما و در تلویزیون تجربه بازیگری دارد و معمولا نقش های منفی بازی کرده. در این سریال نقش برادر بزرگ خانواده را داشت. او در سال ۱۳۹۲ اعلام کرد که در آلمان دچار عفونت ستون مهره ها و کیست شده و نزدیک به ۴۵ درصد از بدنش فلج شده و با واکر راه می رود. فیلم سینمایی «سینما متروپل» از او در نوبت اکران است.
رضا شفیعی جم در نقش فرهاد تهرانی
رضا شفیعی جم بازیگر تیپ است. از سینما تا تلویزیوین او در ۲۰ سال گذشته تیپ های مختلفی بازی کرده که در یاد ها مانده از بامشاد (نقطه چین) تا کیوون (با دیالوگ معروف «پول زور وَده» در «شب های برره») تا قل مراد (باغ مظفر) تا چهارشنبه (چارخونه). در سینما هم حتی در همکاری با ابراهیم حاتمی کیا در فیلم سینمایی «ارتفاع پست» نقشی تیپیکال داشت و هر وقت که تیپ تازه ای رو کرده بازهایش مورد توجه قرار گرفته است. همچنان مشغول به کار است.
یوسف تیموری در نقش علیرضا تهرانی (پسر فریدون)
تقریبا در همه جا هست در برنامه های تلویزیونی در ریلیتی شو های شبکه نمایش خانگی و کمدی های نفروش سینمایی. نسبت به شروع کارش که جوانی مستعد و بامزه به نظر می رسید حسابی پس رفت کرده و دیگر این روز ها فقط لوده بازی هایش نامش را برای چند روز سر زبان ها می اندازد. دیالوگ معروفش در این سریال برای مظلوم نمایی به ترکی بود: «آغلادی گتدی یاتدی» بود به معنای «گریه کرد رفت خوابید».
روشنک عجمیان در نقش گل چهره تهرانی
روشنک عجمیان با این سریال معروف شد و مدتی هم در مسابقات تلویزیونی مجری بود و در سینما و سریال های تلویزیونی هم حضور داشت. اما کم کم از عرصه بازیگری کنار رفت و این روز ها کمتر خبری راجع به او به گوش می رسد.
مجید صالحی در نقش گُشتاسب (همسر دوم گل چهره)
مجید صالحی با سریال «مجید دلبندم» عطاران به شهرت رسید و بعد از آن بود که به عنوان کمدین شناخته شد. در سال های اخیر سعی کرده از پرسونای کمدی اش فاصله بگیرد و بیشتر به عنوان بازیگر شناخته شود. در این راه تا حدودی هم موفق شد و در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر در حالی که رقیب جدی ای نداشت برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای فیلم سینمایی «شماره ده» به دست آورد که این فیلم قبل از اکران عمومی از تلویزیون پخش شد.
باقر صحرارودی در نقش میکاییل دربندی (سرایدار)
دو نقش مهم سینمایی صحرارودی به رغم کوتاهی شان یکی در «سگ کشی» بهرام بیضایی بود در نقش سریدارِ باغِ ناصر معاصر (مجید مظفری) و دیگری «آبادانی ها» کیانوش عیاری در نقش فالگیری که کمکی به پیدا شدن ماشین درویش (سعید پورصمیمی) نمی کند. پیرمردی شیرین زبان و ترکه ای که در نقش های فرعی کارش را خوب بلد بود. او در سال ۱۳۹۳ درگذشت.
بازیگران سریال کمدی «کوچه اقاقیا» بعد از ۲۱ سال کجا هستند؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازیگران سریال کمدی «کوچه اقاقیا» بعد از ۲۱ سال کجا هستند؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازیگران سریال کمدی «کوچه اقاقیا» بعد از ۲۱ سال کجا هستند؟"، کلیک کنید.