چگونه به ماچوپیچو سفر کنیم؟ راهنمای کامل مسیر و هزینه

چگونه به ماچوپیچو سفر کنیم؟ راهنمای کامل مسیر و هزینه

چطور به ماچوپیچو برویم؟

سفر به ماچوپیچو، شهر گمشده اینکاها در پرو، یکی از اون تجربه هاییه که تا آخر عمر تو ذهنتون حک میشه. اما چطور به این مقصد شگفت انگیز برسیم؟ برای رسیدن به ماچوپیچو، باید اول به پرو و بعد به شهر کوزکو برید و از اونجا با قطار یا با پای پیاده و شرکت در تورهای هیجان انگیز، خودتون رو به این نقطه مرموز و بی نظیر برسونید.

ماچوپیچو، این گنجینه باستانی که لقب یکی از عجایب هفت گانه جدید جهان رو یدک می کشه و جزو میراث جهانی یونسکو هم هست، واقعاً یه جای رویاییه. سازه های سنگی باشکوهش که هزاران ساله پابرجا مونده، طبیعت بکر و سرسبز اطرافش، و اون حس و حال عجیب و غریبی که از تاریخ و تمدن باستانی اینکاها ازش ساطع میشه، هر گردشگری رو شیفته خودش می کنه. اگر رویای قدم زدن تو این شهر جادویی رو تو سرتون دارید، پس همراه ما باشید تا گام به گام، تمام مراحل این سفر رو از برنامه ریزی اولیه و گرفتن ویزا تا لحظه ورود به ماچوپیچو براتون شرح بدیم.

قبل از سفر به ماچوپیچو: برنامه ریزی و آمادگی

قبل از اینکه چمدوناتون رو ببندید و راهی پرو بشید، یه سری کارهای مهم هست که باید انجام بدید تا خیالتون از بابت همه چی راحت باشه. برنامه ریزی درست، کلید یه سفر بی دغدغه و لذت بخشه. بیاین ببینیم چی نیاز داریم.

ویزای پرو برای ایرانیان: چی لازم داری؟

اولین و شاید مهم ترین سوال برای ما ایرانی ها اینه که آیا ایرانیان برای سفر به پرو به ویزا نیاز دارند؟ بله، متاسفانه در حال حاضر (سال ۲۰۲۴) ایرانی ها برای ورود به پرو باید ویزا بگیرن. پس این مرحله رو باید جدی بگیرید و ازش غافل نشید.

مراحل و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای پرو ممکنه کمی زمان بر باشه، پس برنامه ریزیتون رو بر اساس این نکته بچینید. برای گرفتن ویزا معمولاً باید به سفارت پرو در تهران مراجعه کنید یا از طریق کارگزاران معتبر اقدام کنید. مدارکی که معمولاً ازتون می خوان شامل موارد زیر میشه:

  • گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ سفر
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • عکس پرسنلی جدید (معمولاً با پس زمینه سفید)
  • مدارک هویتی (مثل شناسنامه و کارت ملی)
  • مدارک مالی برای اثبات توانایی پرداخت هزینه های سفر (مثل گردش حساب بانکی، گواهی تمکن مالی)
  • مدارک شغلی (گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی، جواز کسب و …)
  • رزرو بلیط رفت و برگشت به پرو
  • رزرو هتل یا محل اقامت در طول سفر
  • برنامه سفر (Itinerary) دقیق
  • بیمه مسافرتی

همیشه قبل از شروع مراحل، حتماً با سفارت پرو تماس بگیرید یا وب سایتشون رو چک کنید چون قوانین ممکنه تغییر کنه و اطلاعات به روز رو اونجا پیدا می کنید. حواستون به اعتبار گذرنامه تون باشه، خیلی ها به خاطر همین یه نکته کوچیک، سفرشون به مشکل می خوره.

بهترین زمان سفر به ماچوپیچو: کی بریم که عالی باشه؟

خب، حالا که از ویزا خیالمون راحت شد، بریم سراغ اینکه بهترین زمان سفر به ماچوپیچو کیه. ماچوپیچو در تمام طول سال بازه، ولی دو تا فصل اصلی داره که هر کدوم ویژگی های خاص خودشون رو دارن:

  • فصل خشک (می تا اکتبر): این فصل رو بهترین زمان برای بازدید از ماچوپیچو می دونن. هوا آفتابیه، بارندگی کمه و آسمون آبی باعث میشه عکس های بی نظیری بگیرید. مزیت اصلیش همینه که برنامه های سفرتون به هم نمی ریزه و میتونید با خیال راحت از مناظر لذت ببرید. تنها مشکلش اینه که چون همه تو این فصل میان، شلوغ تر و البته گرون تره. ماه های جولای و آگوست که مصادف با تعطیلات تابستانی تو خیلی از کشورهاست، اوج شلوغیه.
  • فصل بارانی (نوامبر تا آوریل): تو این فصل، بارندگی بیشتره، به خصوص بین ژانویه و مارس. ولی نگران نباشید، معمولاً بارندگی ها دائمی نیستن و ممکنه فقط برای چند ساعت بارون بیاد. مزیت این فصل اینه که طبیعت فوق العاده سرسبز میشه و منظره ای فراموش نشدنی رو براتون رقم می زنه. تازه، چون خلوت تره، میتونید با آرامش بیشتری از سایت بازدید کنید و هزینه ها هم کمی پایین تره. یادتون باشه مسیر اینکا تریل تو ماه فوریه بسته میشه.

پیشنهاد ما اینه که اگه دوست دارید هم از آب و هوای خوب بهره مند بشید و هم از شلوغی زیاد فرار کنید، اواخر آوریل، می، سپتامبر یا اوایل اکتبر رو برای سفر انتخاب کنید. در این ماه ها هم هوا خوبه و هم جمعیت گردشگران کمتره.

هزینه سفر به ماچوپیچو: چقدر باید خرج کنی؟

اینجا دیگه باید حساب و کتاب کنیم! هزینه سفر به ماچوپیچو واقعاً بستگی به سبک سفر شما داره. آیا دنبال سفر اقتصادی هستید یا دلتون یه سفر لوکس می خواد؟ بیاین یه تخمین حدودی از هزینه های اصلی داشته باشیم:

  1. پرواز بین المللی (تهران به لیما): این بخش معمولاً بیشترین هزینه رو داره. قیمت ها خیلی متغیرن و بستگی به ایرلاین، زمان رزرو و فصل سفر داره. ممکنه بین ۹۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار (و حتی بیشتر) برای بلیط رفت و برگشت هزینه کنید.
  2. پرواز داخلی (لیما به کوزکو): این پرواز حدود ۱ تا ۲ ساعت طول می کشه و معمولاً بین ۸۰ تا ۲۰۰ دلار هزینه داره.
  3. حمل و نقل داخلی (قطار، اتوبوس، تاکسی):
    • قطار به آگواس کالینتس: بسته به نوع قطار و شرکت (PeruRail, Inca Rail) می تونه از ۶۰ دلار تا ۴۰۰ دلار (رفت و برگشت) متغیر باشه.
    • اتوبوس از آگواس کالینتس به ورودی ماچوپیچو: حدود ۲۴ دلار (رفت و برگشت).
    • تاکسی در کوزکو: نسبتاً ارزونه، برای مسیرهای کوتاه حدود ۲-۵ دلار.
  4. بلیط ورودی ماچوپیچو: قیمت ها برای گردشگران خارجی حدود ۱۵۲ سول (واحد پول پرو)، معادل تقریباً ۴۰ دلار (بدون هوایناپیچو یا مونتانا). اگه بخواید از هوایناپیچو یا مونتانا هم دیدن کنید، باید بلیط ترکیبی بخرید که حدود ۲۰۰ سول (۵۰ دلار) میشه و تعدادش هم خیلی محدوده.
  5. هزینه اقامت (کوزکو و آگواس کالینتس):
    • هاستل های اقتصادی: ۱۵-۳۰ دلار در هر شب
    • هتل های میان رده: ۵۰-۱۰۰ دلار در هر شب
    • هتل های لوکس: ۱۵۰ دلار به بالا در هر شب
  6. هزینه غذا و نوشیدنی: اگه مثل محلی ها غذا بخورید، خیلی ارزون تموم میشه (حدود ۵-۱۰ دلار در هر وعده). رستوران های توریستی گرون ترن (حدود ۱۵-۳۰ دلار در هر وعده). روزی ۲۰ تا ۴۰ دلار رو برای غذا در نظر بگیرید.
  7. هزینه تورها و فعالیت های جانبی: تور اینکا تریل می تونه خیلی گرون باشه (۷۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار برای ۴ روز). تورهای دیگه مثل سالکانتای کمی ارزون ترن (۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار). راهنمای تور رسمی برای بازدید از ماچوپیچو هم حدود ۳۰ تا ۶۰ دلار هزینه داره.

در مجموع، برای یک سفر ۷ تا ۱۰ روزه به پرو و بازدید از ماچوپیچو، بسته به سبک سفرتون، ممکنه بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار (بدون احتساب پرواز بین المللی) هزینه داشته باشید. برای صرفه جویی، رزرو زودهنگام پرواز و قطار، اقامت در هاستل و خوردن غذاهای محلی رو فراموش نکنید.

همیشه سعی کنید پروازها و بلیط قطار ماچوپیچو رو از چند ماه قبل رزرو کنید، چون هم ارزون تر در میان و هم احتمال پر شدنشون تو فصل های شلوغ خیلی بالاست. این کار بهتون کمک می کنه هم تو هزینه ها صرفه جویی کنید و هم خیالتون راحت باشه که سرتون بی کلاه نمی مونه.

بیمه مسافرتی و نکات بهداشتی: سلامتیت حرف اول رو می زنه!

هیچوقت فکر نکنید که بیمه مسافرتی الکیه یا به کارتون نمیاد! برای سفر به پرو، بیمه مسافرتی نه فقط یه گزینه، بلکه یه ضرورت. تصادفات، بیماری های غیرمنتظره، گم شدن چمدون یا حتی لغو پرواز، همش ممکنه تو سفر پیش بیاد و داشتن بیمه، شما رو از هزینه های سرسام آور نجات میده. حتماً بیمه ای رو انتخاب کنید که پوشش های مربوط به فعالیت های ماجراجویانه مثل کوهنوردی رو هم داشته باشه.

حالا بریم سراغ سلامتی خودمون. قبل از سفر، حتماً با پزشکتون مشورت کنید. واکسیناسیون برای سفر به پرو و به خصوص مناطق آمازون توصیه میشه، حتی اگه قصد رفتن به آمازون رو هم ندارید، بهتره در مورد واکسن های هپاتیت A و B، تیفوئید، و کزاز تجدیدنظر کنید. اگه وارد مناطق خاصی از جنگل آمازون بشید، واکسن تب زرد هم ممکنه لازم باشه. آب لوله کشی در پرو قابل شرب نیست، پس فقط از آب معدنی بسته بندی شده استفاده کنید. میوه ها و سبزیجات رو هم خوب بشورید و غذای خیابونی رو با احتیاط میل کنید.

مراقب ارتفاع زدگی باش: راهکارهای مقابله با ارتفاع کوزکو و ماچوپیچو

ارتفاع زدگی (Altitude Sickness) یه مشکل شایع برای کساییه که به مناطق مرتفع مثل کوزکو و ماچوپیچو سفر می کنن. کوزکو در ارتفاع حدود ۳۴۰۰ متری و ماچوپیچو در ارتفاع حدود ۲۴۳۰ متری از سطح دریا قرار داره. این یعنی هوا رقیق تره و ممکنه علائمی مثل سردرد، تهوع، خستگی، سرگیجه، تنگی نفس و حتی مشکلات خواب رو تجربه کنید.

برای پیشگیری از ارتفاع زدگی، این نکات رو جدی بگیرید:

  1. آروم شروع کن: مهم ترین نکته اینه که عجله نکنید. وقتی به کوزکو رسیدید، حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت رو برای سازگاری بدنتون با ارتفاع در نظر بگیرید. تو این مدت فعالیت های شدید انجام ندید.
  2. آب زیاد بنوش: بدن رو هیدراته نگه دارید. آب و مایعات زیاد بنوشید، از نوشیدنی های کافئین دار و الکل پرهیز کنید.
  3. چای کوکا یا برگ کوکا: مردم محلی پرو از برگ کوکا (یا چای کوکا) برای مقابله با ارتفاع زدگی استفاده می کنن. این یه راهکار طبیعیه که می تونه بهتون کمک کنه.
  4. رژیم غذایی سبک: تو روزهای اول، غذاهای سبک تر و کم چرب بخورید.
  5. دارو: اگه سابقه ارتفاع زدگی دارید یا نگران هستید، با پزشکتون در مورد مصرف داروهای پیشگیرانه (مثل استازولامید) مشورت کنید.
  6. خواب کافی: سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید تا بدنتون انرژی لازم برای سازگاری رو داشته باشه.

به این نکات توجه کنید تا تجربه سفرتون به ماچوپیچو تلخ نشه.

سفر به پرو و ورود به کوزکو: گام به گام تا شهر اینکاها

خب، حالا که از برنامه ریزی های اولیه فارغ شدیم، وقتشه وارد مرحله هیجان انگیز سفر بشیم!

پرواز به لیما: اولین ایستگاهت در پرو

اولین گام برای رسیدن به ماچوپیچو، رسیدن به پایتخت پرو، شهر لیما هست. پروازهای بین المللی به پرو معمولاً به فرودگاه بین المللی خورخه چاوز (Jorge Chávez International Airport) در لیما می رسن. متاسفانه پرواز مستقیمی از ایران به لیما وجود نداره و باید با یک یا دو توقف، خودتون رو به پرو برسونید. پروازتون ممکنه طولانی باشه، پس حتماً برای خستگیش آماده باشید.

از لیما تا کوزکو: پروازهای داخلی

بعد از رسیدن به لیما، مقصد بعدی شما کوزکو هست که بهش پایتخت تاریخی پرو هم میگن و نقطه شروع اصلی برای سفر به ماچوپیچوئه. بهترین و سریع ترین راه برای رفتن از لیما به کوزکو، پروازهای داخلیه. شرکت های هواپیمایی زیادی مثل LATAM، Sky Airline و Viva Air پرو این پروازها رو انجام میدن. رزرو زودهنگام بلیط برای این پروازها خیلی مهمه، به خصوص تو فصل های شلوغ، چون قیمت ها ممکنه بالا بره و ممکنه جایی برای پرواز مورد نظرتون پیدا نکنید.

فرودگاه کوزکو، به اسم فرودگاه الخاندرو ولاسکو آسته (Alejandro Velasco Astete)، نسبتاً کوچیکه. وقتی به فرودگاه رسیدید، برای رفتن به مرکز شهر کوزکو، می تونید از تاکسی های رسمی فرودگاه استفاده کنید که امن تره. ون های اشتراکی هم هستن که ارزون ترن ولی ممکنه کمی طول بکشه تا راه بیفتن. از تاکسی های غیررسمی داخل شهر برای مسیرهای کوتاه استفاده نکنید. چون کوزکو تو ارتفاع زیادیه، یادتون باشه بعد از رسیدن، عجله نکنید و یه روز استراحت کنید تا بدنتون با ارتفاع سازگار بشه.

مسیرهای اصلی رسیدن به ماچوپیچو از کوزکو: ماجراجویی در انتظارته!

حالا که تو کوزکو مستقر شدین و با ارتفاع هم کنار اومدین، وقتشه بریم سراغ بخش اصلی ماجرا: چطور خودمون رو به ماچوپیچو برسونیم؟ چند تا راه اصلی هست که هر کدوم جذابیت های خودشون رو دارن.

راحت ترین راه: سفر با قطار به آگواس کالینتس

اگه دنبال راهی آسان و راحت برای رسیدن به ماچوپیچو هستید، سفر با قطار بهترین گزینه ست. این راه، رایج ترین روشه و اکثر گردشگرا از همین مسیر استفاده می کنن. قطارها شما رو مستقیم به شهر آگواس کالینتس (Aguas Calientes) می رسونن که بهش ماچوپیچو پوبلو هم میگن و پایگاه اصلی برای بازدید از ماچوپیچوئه.

دو شرکت اصلی قطار تو این مسیر فعالن:

  • PeruRail: این شرکت معروف ترینه و انواع مختلفی از سرویس ها رو ارائه میده، از قطارهای اقتصادی مثل Expedition و Vistadome (که پنجره های بزرگ برای تماشای مناظر دارن) تا قطار لوکس Belmond Hiram Bingham که یه تجربه فوق العاده و لوکسه با پذیرایی و موسیقی زنده.
  • Inca Rail: این شرکت هم خدمات مشابهی رو ارائه میده، با قطارهایی مثل Voyager، 360° و First Class. اینکا ریل هم گزینه های خوبی برای دیدن مناظر زیبا داره.

ایستگاه های مبدأ:

  • Poroy: نزدیک ترین ایستگاه به کوزکو (حدود ۲۰ دقیقه با تاکسی). برای رسیدن به اونجا باید از کوزکو تاکسی بگیرید.
  • Ollantaytambo: تو دره مقدس قرار داره و اگه قصد دارید قبل از ماچوپیچو از دره مقدس دیدن کنید، این ایستگاه برای سوار شدن به قطار خیلی عالیه.

مسیر قطار حدود ۱.۵ تا ۳.۵ ساعت طول می کشه (بسته به ایستگاه مبدأ) و واقعاً دیدنیه. قطار از کنار رودخانه اوروباما و دره های سرسبز و کوه های باشکوه می گذره که خودش یه جاذبه گردشگریه. یادتون باشه بلیط قطار رو حسابی از قبل رزرو کنید، چون تو فصل های شلوغ ممکنه اصلاً بلیط گیرتون نیاد یا مجبور بشید با قیمت های خیلی بالا بلیط بگیرید.

برای ماجراجوها: تورهای پیاده روی به ماچوپیچو

اگه شما از اون دسته آدمایی هستید که عاشق ماجراجویی و پیاده روی تو دل طبیعت هستین، پس تورهای پیاده روی (Trekking) به ماچوپیچو بهترین گزینه برای شماست. این مسیرها نه فقط یه راه برای رسیدن به ماچوپیچوئه، بلکه خودشون یه تجربه فوق العاده و فراموش نشدنی هستن.

اینکا تریل: مسیر افسانه ای

مسیر اینکا تریل (Inca Trail) بدون شک مشهورترین و پرطرفدارترین راه برای رسیدن به ماچوپیچوئه. این مسیر، بخشی از شبکه راه های باستانی اینکاهاست و شما رو از میان مناظر کوهستانی خیره کننده، جنگل های ابر و خرابه های باستانی می گذرونه تا در نهایت به دروازه خورشید (Sun Gate) و ماچوپیچو برسید. معمولاً این تور ۴ روز و ۳ شب طول می کشه و درجه سختی متوسط رو به بالایی داره.

نکته مهم اینه که اینکا تریل محدودیت داره! فقط ۵۰۰ نفر در روز می تونن از این مسیر عبور کنن (که شامل راهنما و باربر هم میشه) و به همین خاطر باید بلیطش رو حداقل ۶ ماه تا یک سال قبل از سفر رزرو کنید. این مسیر تو ماه فوریه برای ترمیم و نگهداری بسته میشه. اگه واقعاً دلتون می خواد این مسیر رو تجربه کنید، برنامه ریزیتون رو خیلی زود شروع کنید.

سالکانتای ترک: جایگزین محبوب اینکا تریل

اگه نتونستید بلیط اینکا تریل رو بگیرید یا دنبال یه مسیر کمی متفاوت هستید، مسیر سالکانتای تِرِک (Salkantay Trek) یه جایگزین عالی و خیلی محبوبه. این مسیر شما رو از کنار کوه باشکوه سالکانتای، یکی از بلندترین قله های رشته کوه آند، می گذرونه. سالکانتای معمولاً ۵ روز و ۴ شب طول می کشه و از نظر سختی شبیه اینکا تریله ولی مناظرش کاملاً متفاوته و شامل جنگل های بارانی، دره ها و دریاچه های یخی میشه. خوبی سالکانتای اینه که محدودیت اینکا تریل رو نداره و نسبتاً هم ارزون تره.

لاگونا ترک و اینکا جانگل ترک: تجربه های متفاوت

  • مسیر لاگونا تِرِک (Lares Trek): این مسیر بیشتر روی جنبه های فرهنگی تمرکز داره و شما رو با جوامع محلی کوچوا (Quechua) و سبک زندگیشون آشنا می کنه. مناظر فوق العاده ای داره و معمولاً ۴ روز طول می کشه. این مسیر کمتر شناخته شده ست و برای کسایی که دنبال تجربه فرهنگی و خلوت تر هستن، عالیه.
  • مسیر اینکا جانگل تِرِک (Inca Jungle Trek): اگه دنبال یه ترکیب هیجان انگیز از پیاده روی و فعالیت های ماجراجویانه دیگه هستید، اینکا جانگل ترک رو از دست ندید. این تور معمولاً ۴ روز طول می کشه و شامل پیاده روی، دوچرخه سواری کوهستان، رافتینگ (قایق سواری در رودخانه) و زیپ لاین میشه. این مسیر یه عالمه هیجان و آدرنالین داره و برای جوون ترها و کسایی که دنبال یه سفر پرانرژی هستن، فوق العاده ست.

چوکوکیراو ترک: برای خاص پسندان و باستان شناس ها

مسیر چوکوکیراو تِرِک (Choquequirao Trek) برای کسایی مناسبه که واقعاً کوهنورد حرفه ای هستن و به باستان شناسی علاقه دارن. این مسیر سخت تر و طولانی تره (معمولاً ۵ تا ۸ روز) و شما رو به خرابه های باستانی چوکوکیراو می رسونه که خیلی شبیه ماچوپیچوئه ولی بکرتر و کمتر شناخته شده. اگه دنبال یه ماجراجویی سخت و عمیق تو دل تاریخ هستید، این مسیر مخصوص شماست.

انتخاب تور پیاده روی خیلی به آمادگی جسمانی، بودجه و علایق شما بستگی داره. حتماً قبل از رزرو، تحقیق کنید و شرکت های معتبر تورگردانی رو انتخاب کنید که امنیت و کیفیت رو تضمین کنن.

مسیر اقتصادی: هیدروالکتریک به آگواس کالینتس

برای کسایی که بودجه محدودی دارن یا دلشون می خواد یه مسیر متفاوت رو تجربه کنن، مسیر هیبرومپ (Hydroelectric Route) یا همون مسیر هیدروالکتریک یه گزینه عالی و اقتصادیه. این مسیر ترکیبی از سفر با ون و پیاده رویه و معمولاً ۲ روز طول می کشه.

نحوه دسترسی از کوزکو: اول باید از کوزکو با ون یا تاکسی به منطقه هیدروالکتریک (Hydroelectrica) برید. این سفر حدود ۶ تا ۷ ساعت طول می کشه و از جاده های کوهستانی و پرپیچ وخم می گذره. بعد از رسیدن به هیدروالکتریک، قسمت هیجان انگیز ماجرا شروع میشه: یه پیاده روی حدوداً ۳ ساعته در امتداد ریل قطار. این مسیر نسبتاً آسونه و از میان مناظر جنگلی زیبا می گذره و شما رو مستقیم به آگواس کالینتس می رسونه. اگه وقت کافی دارید و می خواید تو هزینه ها صرفه جویی کنید، این راه خیلی پیشنهاد میشه.

از آگواس کالینتس تا ماچوپیچو: چند قدم تا شگفتی!

خب، تبریک می گم! به آگواس کالینتس رسیدید! حالا فقط چند قدم با مقصد نهایی تون، یعنی ماچوپیچو فاصله دارید. بیاین ببینیم از اینجا چطور باید ادامه بدیم.

آگواس کالینتس: شهر پایگاهت

آگواس کالینتس (Aguas Calientes) که بهش ماچوپیچو پوبلو (Machu Picchu Pueblo) هم میگن، شهر کوچیکیه که دقیقاً پایین ماچوپیچو قرار گرفته و به نوعی دروازه ورود به این شهر باستانی به حساب میاد. این شهر فقط با قطار یا پیاده روی از مسیر هیدروالکتریک قابل دسترسیه و جاده ای بهش راه نداره. تو آگواس کالینتس می تونید انواع امکانات اقامتی، از هاستل های اقتصادی گرفته تا هتل های لوکس، رستوران ها، کافه ها و بازارهای کوچیک سوغاتی رو پیدا کنید. پیشنهاد می کنیم شب قبل از بازدید ماچوپیچو رو تو این شهر بگذرونید تا صبح زود و بدون عجله بتونید به سمت ماچوپیچو برید.

چطور از آگواس کالینتس به ورودی ماچوپیچو بریم؟

از آگواس کالینتس تا ورودی اصلی ماچوپیچو، دو تا راه بیشتر ندارید:

  • با اتوبوس (Consettur): این راحت ترین و سریع ترین راهه. اتوبوس های شرکت Consettur از مرکز آگواس کالینتس (خیابون Hermanos Ayar) هر چند دقیقه یه بار حرکت می کنن و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشه تا به ورودی ماچوپیچو برسن. بلیط اتوبوس رو می تونید از گیشه Consettur تو آگواس کالینتس (نزدیک ایستگاه اتوبوس) یا حتی از قبل به صورت آنلاین بخرید. قیمت بلیط رفت و برگشت برای گردشگران خارجی حدود ۲۴ دلار هست. مزیت این راه اینه که وقت زیادی رو از دست نمیدید و انرژی تون برای بازدید از خود ماچوپیچو حفظ میشه.
  • پیاده روی: اگه دنبال یه چالش فیزیکی هستید و می خواید تو هزینه ها هم صرفه جویی کنید، می تونید از آگواس کالینتس تا ورودی ماچوپیچو رو پیاده برید. این مسیر حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت طول می کشه و بیشترش سربالایی و پله ست. مسیر مشخص و امنه، ولی ممکنه خسته کننده باشه، به خصوص اگه آمادگی جسمانی کافی نداشته باشید یا هوا گرم باشه. یادتون باشه اگه قصد دارید با اولین شیفت بازدید کنید، باید خیلی زود حرکت کنید تا به موقع برسید.

بازدید از خود ماچوپیچو: راهنمای کامل داخل سایت

بالاخره رسیدیم به مهم ترین بخش سفر! حالا که جلوی ورودی ماچوپیچو ایستادید، باید یه سری نکات مهم رو بدونید تا بتونید بهترین تجربه رو از بازدید از خود ماچوپیچو داشته باشید.

خرید بلیط ورودی ماچوپیچو: بدون اون نمیشه!

خرید بلیط ورودی ماچوپیچو، کلید ورود شما به این شهر باستانیه. یادتون باشه که تعداد بازدیدکنندگان در روز محدوده و به همین خاطر، رزرو آنلاین بلیط از چند ماه قبل کاملاً ضروریه، به خصوص اگه تو فصل شلوغ سفر می کنید. می تونید بلیط رو از وب سایت رسمی دولت پرو بخرید. وب سایت رسمی برای بلیط های ماچوپیچو (www.machupicchu.gob.pe) هست.

انواع بلیط ماچوپیچو:

  • فقط ماچوپیچو (Machu Picchu Citadel): این بلیط، امکان بازدید از بخش اصلی شهر رو بهتون میده.
  • ماچوپیچو + هوایناپیچو (Huayna Picchu): این بلیط علاوه بر سایت اصلی، بهتون اجازه میده از کوه هوایناپیچو که پشت ماچوپیچو قرار داره و منظره فوق العاده ای داره، بالا برید. تعداد بلیط های هوایناپیچو خیلی محدوده (حدود ۲۰۰ نفر در روز) و باید خیلی زودتر رزروش کنید.
  • ماچوپیچو + مونتانا (Machu Picchu Montana): این بلیط هم علاوه بر سایت اصلی، امکان صعود به کوه مونتانا رو میده که بلندتر از هوایناپیچوئه و دید ۳۶۰ درجه ای از ماچوپیچو و اطرافش بهتون میده. این بلیط هم محدودیتهایی داره.

یادتون باشه که با بلیط های هوایناپیچو و مونتانا، زمان مشخصی برای ورود به اون کوه ها دارید. حتماً مدارک شناسایی معتبر (گذرنامه) که باهاش بلیط رو خریدید، همراهتون باشه، چون جلوی ورودی چک میشه.

قوانین و مقررات مهم داخل سایت ماچوپیچو: چی ببرم، چی نبرم؟

ماچوپیچو یک اثر باستانی حساسه و قوانین خاص خودش رو برای حفظ و نگهداری داره. این قوانین رو حتماً رعایت کنید:

  1. راهنمای تور رسمی: طبق قوانین جدید، برای ورود به ماچوپیچو، باید حتماً همراه یه راهنمای تور رسمی و تایید شده باشید. این راهنماها اطلاعات خوبی بهتون میدن و مطمئن میشن که مسیرهای مشخص شده رو دنبال می کنید.
  2. مسیرهای بازدید: داخل سایت، مسیرهای مشخصی برای بازدید وجود داره (بهش میگن مدار یا Circuits). باید این مسیرها رو دنبال کنید و امکان برگشت یا تغییر مسیر ندارید. بعد از اتمام هر مدار، برای ورود مجدد به سایت باید دوباره بلیط داشته باشید.
  3. وسایل ممنوعه: یه سری وسایل رو نباید با خودتون داخل سایت ببرید:
    • کوله پشتی های بزرگ (فقط کوله پشتی های کوچیک مجازه)
    • چتر (به جاش از کاپشن بارانی استفاده کنید)
    • سه پایه عکاسی (مگر با مجوز خاص)
    • چوب سلفی (سلفی استیک)
    • غذا و نوشیدنی اضافی (فقط یک بطری آب کوچک مجازه)
    • چوب پیاده روی (مگر اینکه به خاطر مشکلات حرکتی ضروری باشه)
  4. حفظ بهداشت و محیط زیست: ریختن زباله ممنوعه. هیچ اثری از خودتون به جا نذارید.
  5. محدودیت زمانی: هر شیفت بازدید معمولاً ۴ ساعته.
  6. امکانات: حمام ها و توالت ها فقط قبل از ورودی اصلی ماچوپیچو قرار دارن، پس قبل از ورود به سایت ازشون استفاده کنید.

رعایت این قوانین به حفظ این میراث جهانی برای نسل های آینده کمک می کنه.

بهترین جاها برای عکاسی و ثبت خاطرات

ماچوپیچو پر از نقاط فوق العاده برای عکاسیه. از معروف ترین نقاط برای گرفتن عکس های کارت پستالی میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • خانه نگهبان (Guardhouse): این نقطه، کلاسیک ترین و معروف ترین نمای ماچوپیچو رو بهتون میده. از اینجا می تونید کل شهر باستانی و کوه هوایناپیچو رو تو پس زمینه ببینید.
  • تراس های بالا (Upper Terraces): این تراس ها هم نماهای عالی از بالا به شهر دارن و برای عکاسی Panoramic عالی هستن.
  • دروازه خورشید (Sun Gate – Inti Punku): اگه مسیر اینکا تریل رو رفتین یا اگه بلیط جداگانه برای این قسمت رو خریدین، اینجا یکی از بهترین جاها برای دیدن طلوع آفتاب و نمای کامل ماچوپیچوئه.

سعی کنید صبح زود، وقتی هنوز سایت خلوته و نور ملایم تری داره، برای عکاسی برید. نور طلوع آفتاب روی سازه های سنگی، یه منظره جادویی ایجاد می کنه.

بازدید از کوه های هوایناپیچو و مونتانا: منظره ای بی نظیر

اگه خوش شانس بودید و تونستید بلیط ترکیبی ماچوپیچو همراه با هوایناپیچو یا مونتانا رو بخرید، حتماً از این فرصت استفاده کنید. صعود به این کوه ها تجربه بی نظیریه:

  • هوایناپیچو (Huayna Picchu): این کوه که پشت ماچوپیچو قرار داره، شیب دار و مسیرش کمی سخته ولی منظره ای فراموش نشدنی از بالا به کل سایت ماچوپیچو بهتون میده. صعود و بازگشت حدود ۲-۳ ساعت طول می کشه.
  • مونتانا (Machu Picchu Montana): این کوه بلندتر و صعودش طولانی تره (حدود ۳-۴ ساعت رفت و برگشت) ولی شیبش کمتره. منظره ای ۳۶۰ درجه و پانوراما از ماچوپیچو، دره اوروباما و کوه های اطراف رو بهتون میده که واقعاً نفس گیره.

بازدید از این کوه ها علاوه بر سایت اصلی، یه لایه دیگه از ماجراجویی رو به سفر شما اضافه می کنه. فقط یادتون باشه حتماً کفش مناسب کوهنوردی بپوشید و آب کافی همراهتون داشته باشید.

ارتفاع در کوزکو و ماچوپیچو جدیه! حتماً حداقل ۲۴ ساعت تو کوزکو بمونید تا بدنتون عادت کنه و آب زیاد بنوشید. یه سردرد ساده می تونه کل برنامه تون رو به هم بریزه.

اقامت و غذا: خوشمزگی های پرو رو تجربه کن!

سفر به ماچوپیچو فقط دیدن خرابه های باستانی نیست؛ فرصتی هم هست برای آشنایی با فرهنگ و غذاهای خوشمزه پرو. بیاین ببینیم کجا میشه اقامت کرد و چی خورد.

کجا بمونیم؟ اقامت در کوزکو و آگواس کالینتس

در هر دو شهر کوزکو و آگواس کالینتس، گزینه های اقامتی متنوعی برای هر بودجه و سلیقه ای پیدا میشه:

  • کوزکو: این شهر بزرگتره و تنوع بیشتری داره. از هاستل های ارزان قیمت برای بک پکرها و مسافران با بودجه محدود (که معمولاً بین ۱۵ تا ۳۰ دلار در شب هستن) تا هتل های میان رده شیک و بوتیک هتل های لوکس در مرکز تاریخی شهر (که میتونن تا چند صد دلار در شب هم برسن). اگه دنبال یه تجربه واقعی هستید، می تونید یه هتل تو محله سن بلاس (San Blas) انتخاب کنید که پر از کوچه های سنگفرش شده و حال و هوای باستانیه.
  • آگواس کالینتس: اینجا شهر کوچیکتریه و هتل ها بیشتر حول ایستگاه قطار و رودخانه هستن. با توجه به اینکه اغلب مردم فقط یه شب اینجا می مونن، هاستل ها و هتل های میان رده زیادی با قیمت های معقول (از ۲۰ تا ۷۰ دلار) وجود داره. هتل های لوکس تر هم هستن، اما تعدادشون کمتره. سعی کنید هتلی نزدیک ایستگاه اتوبوس به ماچوپیچو انتخاب کنید تا صبح روز بعد راحت باشید.

نکته مهم اینه که تو فصل های شلوغ، هتل ها خیلی زود پر میشن، پس حتماً از چند ماه قبل رزروتون رو انجام بدید.

غذا و نوشیدنی های محلی پرو: یه سفر خوشمزه!

شکم گردی تو پرو رو به هیچ وجه از دست ندید! پرو یکی از بهترین مقاصد غذا و نوشیدنی در آمریکای جنوبیه و طعم های بی نظیری داره که حتماً باید امتحانشون کنید.

  • معرفی غذاهای معروف:
    • Ceviche (سِویچه): غذای ملی پرو که از ماهی تازه پخته شده در آبلیمو یا لیمو ترش، پیاز قرمز، فلفل و گشنیز تهیه میشه. باید تو پرو امتحانش کنید!
    • Lomo Saltado (لومو سالتادو): یه غذای فیوژن چینی-پرویی که از تکه های گوشت گاو سرخ شده با پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی سرخ کرده و برنج تشکیل شده. خیلی خوشمزه ست.
    • Cuy (کوی): خب، این یکی ممکنه برای بعضی ها عجیب باشه. کوی همون خوکچه هندی پخته شده ست که یه غذای سنتی و خاص در پرو به حساب میاد. اگه ماجراجو هستید، امتحانش کنید!
    • Aji de Gallina (آخی د گایینا): یه خورشت مرغ خامه ای و تند که با سس فلفل زرد آخی و پنیر تهیه میشه و با برنج سرو میشه.
  • نوشیدنی ها:
    • Pisco Sour (پیسکو ساوِر): کوکتل ملی پرو که از نوشیدنی پیسکو (مشروب انگور)، آبلیمو، شربت شکر، سفیده تخم مرغ و تلخ کننده آنگوستورا تهیه میشه.
    • Chicha Morada (چیچا مورادا): یه نوشیدنی غیرالکلی سنتی که از ذرت بنفش، آناناس، دارچین و میخک تهیه میشه. خیلی خنک و خوشمزه ست.
    • چای کوکا: برای مقابله با ارتفاع زدگی مفیده.

نکات بهداشتی: همیشه از رستوران های معتبر و شلوغ غذا بخورید. برای آب هم فقط از آب معدنی بسته بندی شده استفاده کنید. اگه غذای خیابونی می خورید، از تمیزی اونجا مطمئن بشید.

نکات پایانی برای سفری بی نقص به ماچوپیچو

حالا که تقریباً همه چی رو در مورد سفر به ماچوپیچو می دونید، یه سری نکات پایانی و توصیه های تکمیلی هست که می تونه سفرتون رو از یه تجربه خوب به یه تجربه فوق العاده تبدیل کنه.

وسایل ضروری برای سفر: چی تو کوله پشتیت باشه؟

آماده کردن وسایل مناسب، خیلی مهمه. اینجا یه لیست از وسایل ضروری برای سفر به ماچوپیچو رو براتون آوردیم:

  • کفش مناسب پیاده روی: این از همه مهم تره. کفش راحت و ضد آب که برای پیاده روی تو مسیرهای ناهموار و پله ها مناسب باشه.
  • لباس های لایه لایه: آب و هوای کوهستانی پرو خیلی متغیره. ممکنه صبح سرد باشه، ظهر گرم و بعد از ظهر بارونی. پس لباس های لایه لایه ببرید که بتونید کم و زیاد کنید.
  • کرم ضد آفتاب و کلاه: تو ارتفاعات، آفتاب خیلی شدیده، حتی اگه هوا ابری باشه. برای محافظت از پوستتون، حتماً کرم ضد آفتاب با SPF بالا و یه کلاه لبه دار همراه داشته باشید.
  • عینک آفتابی: برای محافظت از چشم ها در برابر نور شدید.
  • بارانی یا پانچو: حتی تو فصل خشک هم احتمال بارندگی هست. یه بارانی سبک و جمع وجور خیلی به کارتون میاد.
  • داروهای شخصی: اگه داروی خاصی مصرف می کنید، به اندازه کافی همراهتون ببرید. داروهای عمومی مثل مسکن، ضد تهوع و ضد اسهال هم خوبه که داشته باشید.
  • پاور بانک: برای شارژ گوشی و دوربین، چون ممکنه همیشه به پریز برق دسترسی نداشته باشید.
  • کوله پشتی کوچک: فقط برای وسایل ضروری داخل ماچوپیچو (مثل آب، دوربین، مدارک).
  • ضدعفونی کننده دست: برای رعایت بهداشت، به خصوص قبل از غذا خوردن.
  • اسپری یا پماد دفع حشرات: به خصوص اگه تو فصل بارانی سفر می کنید یا قصد پیاده روی تو مناطق جنگلی رو دارید.
  • کپی مدارک: همیشه یه کپی از گذرنامه و ویزاتون تو یه جای امن داشته باشید.

ارز و پرداخت در پرو: چطور پول خرج کنیم؟

واحد پول رسمی پرو، سول پرو (PEN) هست. بهتره همیشه مقداری سول نقد همراهتون داشته باشید، به خصوص برای خریدهای کوچیک یا تو مناطق دورافتاده. دلار آمریکا (USD) هم تو بعضی جاهای توریستی قبول میشه، ولی نرخ تبدیلش ممکنه خوب نباشه. بهترین کار اینه که دلار ببرید و اونجا به سول تبدیل کنید.

کارت های اعتباری (ویزا و مسترکارت) تو شهرهای بزرگ و هتل ها و رستوران های معتبر قبول میشن، اما برای هزینه های کوچیک تر یا تو بازارهای محلی، به پول نقد نیاز دارید. دستگاه های خودپرداز (ATM) تو شهرهای کوزکو و لیما و حتی آگواس کالینتس به راحتی پیدا میشن.

زبان و فرهنگ: یه کوچولو اسپانیایی یاد بگیر!

زبان رسمی پرو اسپانیاییه و اگه چند کلمه اسپانیایی بلد باشید، سفرتون خیلی راحت تر و لذت بخش تر میشه. مردم پرو معمولاً صمیمی و مهمان نواز هستن و اگه سعی کنید باهاشون اسپانیایی حرف بزنید، حتی اگه شکسته باشه، خیلی خوشحال میشن. چند تا عبارت ساده مثل Hola (سلام)، Gracias (ممنون)، Por favor (لطفاً) و Cuánto cuesta? (چند قیمت؟) خیلی به دردتون می خوره.

نکات فرهنگی اساسی: مردم پرو به میراث فرهنگی و تاریخی خودشون خیلی افتخار می کنن. به آداب و رسوم محلی احترام بذارید. در اماکن مذهبی یا باستانی، لباس مناسب بپوشید و از گرفتن عکس بدون اجازه از مردم محلی خودداری کنید.

امنیت در سفر به پرو: خیالت راحت باشه

پرو به طور کلی کشور امنی برای گردشگراست، اما مثل هر کشور دیگه ای، باید یه سری نکات امنیتی رو رعایت کنید. تو شهرهای بزرگ مثل لیما و کوزکو، مراقب جیب برها باشید، به خصوص تو مناطق شلوغ. شب ها از تنها رفتن به مناطق ناآشنا خودداری کنید و همیشه از تاکسی های رسمی و معتبر استفاده کنید. مدارک مهم و پول نقدتون رو تو جای امنی نگه دارید و هرگز همه پولتون رو با خودتون حمل نکنید. به توصیه های راهنمایان تور و مردم محلی گوش کنید.

خرید سوغاتی: چی بخری یادگاری بمونه؟

از پرو دست خالی برنمی گردید! سوغاتی های پرو خیلی متنوع و رنگارنگن. تو بازارهای کوزکو و آگواس کالینتس می تونید این سوغاتی ها رو پیدا کنید:

  • پارچه های دستباف: از پشم لاما یا آلپاکا، با طرح ها و رنگ های سنتی اینکا.
  • صنایع دستی: مجسمه های کوچک، سرامیک ها، جواهرات نقره و چوبی.
  • سوغاتی های مربوط به لاما و آلپاکا: عروسک، شال، کلاه.
  • قهوه و شکلات پرو: پرو قهوه ها و شکلات های عالی داره.
  • پن فلوت (Zampoña): ساز سنتی آندی.

چونه زدن (به خصوص تو بازارهای محلی) رو فراموش نکنید!

سفر به ماچوپیچو واقعاً یه تجربه فراموش نشدنیه که هر سختی و هزینه ای که بابتش متحمل میشید، ارزشش رو داره. دیدن این شهر باستانی که قرن ها پیش ساخته شده و هنوز هم باشکوه سرپاست، واقعاً حس و حال خاصی به آدم میده. با برنامه ریزی دقیق، آمادگی های لازم و البته یه کوله پشتی پر از شور و اشتیاق، می تونید یه ماجراجویی بی نظیر رو تو قلب آند پرو تجربه کنید. پس منتظر چی هستی؟ شروع کن به برنامه ریزی سفرت و آماده شو برای دیدن شهر گمشده اینکاها!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه به ماچوپیچو سفر کنیم؟ راهنمای کامل مسیر و هزینه" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه به ماچوپیچو سفر کنیم؟ راهنمای کامل مسیر و هزینه"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه