۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

تقویم علم؛

۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری انین تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری ها کشف ها و حتی زادروزها و درگذشت های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی گیرد. در این تقویم علم وقایع مهم مصادف با امروز ۱۴ آبان برابر ۴ نوامبر را ورق می زنیم.  

*** 

رایانه انسانی هند 

۴ نوامبر ۱۹۲۹ میلادی برابر با ۱۴ آبان ۱۳۰۸ خورشیدی شاکونتالا دوی حسابگر ذهن و رایانه انسانی هند به دنیا آمد. دوی از ۶ سالگی استعداد خود را به عنوان اعجوبه حساب در اجراهای عمومی نشان داد. او این توانایی را داشت که به سرعت جمع هایی به صورت ذهنی تا ۱۳ رقم را انجام دهد. دوی با استفاده از مهارت های ذهنی اش میانبرهایی را با استفاده از الگوریتم های ریاضی به کار برد اگرچه نمی توانست این توانایی را توضیح دهد. محاسبات او علاوه بر جمع شامل استفاده از اعداد بزرگ در ضرب و تقسیم هم می شد بود. او همچنین به سرعت ریشه های مربع و مکعب اعداد را می گفت. برای مثال او توانست ریشه سوم ۶۱٬۶۲۹٬۸۷۵ و ریشه هفتم ۱۷۰٬۸۵۹٬۳۷۵ را به سرعت محاسبه کند. ۱۸ ژوئن ۱۹۸۰ دوی ضرب دو عدد ۱۳ رقمی  ۷٬۶۸۶٬۳۶۹٬۷۷۴٬۸۷۰ در ۲٬۴۶۵٬۰۹۹٬۷۴۵٬۷۷۹ را در ۲۸ ثانیه انجام داد و این محاسبه در کتابِ ترین های جهان گینس ثبت شد. رایانه انسانی اصطلاحی است که از سده هفدهم میلادی به کسانی (عمدتا زنان) گفته می شد که با سرعت بالا محاسبات ریاضی را انجام می دادند.  

۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

اولین مهندس هوانوردی زن در جهان 

۴ نوامبر ۱۹۸۰ میلادی برابر با ۱۴ آبان ۱۳۵۹ خورشیدی الیزابت موریل گرگوری مک گیل مهندس هوانوردی اهل کانادا درگذشت. مک گیل اولین مهندس هوانوردی زن در جهان و همچنین اولین مهندس زن بود که در کانادا کار کرد. او در سال ۱۹۲۹ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی هوانوردی را دریافت کرد و از ابتدای کار خودش درحوزه طراحی ساخت و آزمایش هواپیما مشغول به کار شد. سال ۱۹۳۸ مک گیل مهندس ارشد هوانوردی شرکت ماشین و ریخته گری کانادا شد و طی جنگ جهانی دوم بر تولید هزارو۴۵۰ هواپیمای هاوکر هاریکن این کارخانه نظارت داشت. هاوکر هاریکن یکی از جنگنده های اصلی بود که هوانوردان کانادایی و متفقین در نبرد بریتانیا به پرواز درآوردند. پس از جنگ مک گیل شرکت مهندسی مشاوره موفق خودش را تأسیس کرد. او همچنین به عنوان یک فمینیست برجسته کانادایی شناخته می شود. 

۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

اولین تهویه مطبوع خودرو 

۴ نوامبر ۱۹۳۹ میلادی برابر با ۱۴ آبان ۱۳۱۸ خورشیدی شرکت پاکارد موتور از دیترویت میشیگان اولین خودروی دارای تهویه مطبوع جهان را به نمایش گذاشت. این نمایش عمومی در چهلمین نمایشگاه خودرو در شیکاگو ایلینویز بود که بین ۴ تا ۱۲ نوامبر برگزار شد و به شرکت کنندگان در نمایشگاه نشان داد که چگونه هوای داخل خودرو خنک رطوبت زدایی و تصفیه می شود. اما این تهویه مطبوع فقط کولر نبود بلکه در زمستان به جای باد خنگ محیط داخل خودرو را گرم می کرد. شبکه خنک کننده حلقه ای پشت صندلی عقب در یک کانال هوا قرار داشتند و شبکه گرمایش حلقه ای در محفظه دیگری از همان کانال قرار داشتند. ظرفیت این واحد زمانی که خودرو با سرعت ۶۰ مایل در ساعت حرکت می کرد معادل ۱.۵ تن یخ در ۲۴ ساعت بود. کادیلاک در سال ۱۹۴۱ استفاده از تهویه مطبوع را دنبال کرد. 

۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

پایه گذار طب توانبخشی 

۴ نوامبر ۱۹۸۹ میلادی برابر با ۱۴ آبان ۱۳۶۸ خورشیدی هوارد ای. راسک پزشک آمریکایی که علم پزشکی توانبخشی را پایه گذاری کرد درگذشت. توانبخشی که همچنین باعنوان طب فیزیکی و فیزیوتراپی هم شناخته می شود) با تلاش های راسک برای بازپروری سربازان مجروح در طول و بعد از جنگ جهانی دوم تأسیس شد. او خدمات توانبخشی را در نیروی هوایی برای مجروحان در حال بازگشت از جنگ راه اندازی کرد. این برنامه در ۲۱۵ بیمارستان و ۱۲ مرکز توانبخشی اجرا شد. اکنون این خدمات تخصصی پزشکی با هدف توانبخشی افراد ناتوان از مشکلات مختلف مانند شکستگی سوختگی سل کمر درد حاد سکته مغزی ضایعات عصبی و نخاعی دیابت نقایص مادرزادی و اختلالات بینایی و گفتاری ارائه می شود. 

۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

 

۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۴ آبان در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه