آفتاب نیوز :
امیرحسین حسینی فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه شبکه سلامت سیما در خصوص سندروم روده تحریک پذیر در کودکان به گفتگو پرداخت.
حسینی گفت: سندروم روده تحریک پذیر در دسته بیماری های عملکردی قرار دارد، بیماری های عملکردی یک بیماری خاص و خطرناک نیستند و علت مشخص و خاصی برای آن ها تعریف نشده است، به همین دلیل به این نوع بیماری ها که احتمال و دلایل متعددی برای بروز آن ها مطرح می شود، «نشانگان یا سندروم» می گوییم.
کارشناس برنامه در مورد سندروم روده تحریک پذیر (IBS) گفت: از علامت های اصلی این سندروم، درد شکمی همراه با اسهال و یبوست است که باید حداقل به مدت 4 روز در ماه، در فرد وجود داشته باشد. این درد ها معمولاً با تغییر قوام و تعداد دفعات مدفوع همراه است البته این در صورتی است که بیماری های دیگری در کنار این بیماری وجود نداشته باشد.
وی افزود: اگر در کنار علایم سندروم روده تحریک پذیر، علایم خطر دیگری مانند اینکه رشد کودک خوب نباشد، دفع مدفوع همراه با خون یا بلغم باشد و یا کودک استفراغ های مکرر حاوی صفرا داشته باشد، کودک را باید سریعاً به پزشک رساند، زیرا این علایم در سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد و تشخیص بیماری دیگری خواهد بود.
این فوق تخصص گوارش کودکان یادآوری کرد: زمینه ابتلاء افراد خانواده، به هم ریختگی میکروب های روده و افرادی که نسبت به درد حساسیت زیادی دارند، از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری هستند.
حسینی گفت: سن شیوع این بیماری 6 تا 18 سال است، اما گاهی این علایم در نوزادان دقایقی قبل از دفع مدفوع به شکل دل پیچه و درد دیده می شود که در واقع نوعی سیر تکاملی در نوزاد محسوب می شود. در بعضی از نوزادان نیز حالت کولیک داریم که در طیف درد های عملکردی قرار می گیرد و بیماری خاصی نیست نکته قابل اهمیت این است که این تشخیص ها حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اولین قدم در تشخیص این بیماری چیست، گفت: قبل از تشخیص قطعی، اولین قدم بررسی بیماری سلیاک (حساسیت به گندم)، دفع خون مخفی در مدفوع و انجام آزمایشات اولیه خون است. قابل ذکر است که در تشخیص این بیماری به انجام سونوگرافی هیچ نیازی نیست.
حسینی افزود: در برهه های زمانی که استرس وجود دارد، مانند قبل از شروع قاعدگی، بعد از ابتلا به یک سری از عفونت های حاد گوارشی میکروبی و یا ویروسی، فرد ممکن است به علایم سندروم روده تحریک پذیر دچار شود، که به آن سندروم روده تحریک پذیر بعد از ابتلا به بیماری گفته میشود.
وی تاکید کرد: رژیم های غذایی صنعتی و فرآوری شده، مانند آب میوه های صنعتی، غذا های فست فود، کنسرو ها و…، موادی را در روده تولید میکنند که به گاز بیشتر در روده منجر میشود و درد شکمی را بیشتر میکند، بنابراین حذف مواد غذایی صنعتی نقش مهمی در کاهش علایم دارد.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا سندروم روده تحریک پذیر تنها درمان دارویی دارد؟ گفت: کنترل این بیماری راحت نیست، بعد از عوامل تغذیه ای، استرس و علایم مربوط به روان، نقش مهمی در شعله ور شدن این سندروم دارد علاوه براین جلسات روانشناسی (CBT) در کاهش علایم و کاهش میزان مصرف داروها، نقش مهمی دارد.
عضو هییت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی صحبت از بیماری های عملکردی به میان می آید، نقش اصلی اطمینان بخشی پزشک به خانواده است، کم کردن استرس و صحبت های پزشک، نقش بسیار مهمی در درمان دارد.
این علایم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "این علایم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "این علایم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است"، کلیک کنید.