به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، رییس کمیسیون فرش، صنایع دستی و هنر اتاق ایران در نشستی خبری تاکید کرد: حجم صادرات فرش دستباف ایرانی در سال گذشته کاهشی 12 میلیون دلاری داشت و به 39 میلیون و 700 هزار دلار رسید.
وی با اشاره به اینکه در زمان ریاست جمهوری ترامپ صادرات فرش دستباف ایرانی نصف شد و با کاهشی دویست میلیون دلاری روبرو گردید، تاکید کرد: تعهد بازگشت ارز صادرات فرش دستباف به رغم تمامی مشکلات موجود و توضیحاتی که دادیم، همچنان پابرجاست و در بهمن و اسفند سال گذشته پس از تلاش ها مقرر شد این تعهد در محدوده بیست درصد و تنها مرتبط با مواد اولیه باشد اما مجددا در بودجه 1403 ین موضوع حذف شده که سبب بروز مشکلات متعدد خواهد شد.
وی خواستار تشکیل سازمان فرش و صنایع دستی زیر نظر رییس جمهوری شد و گفت: دو میلیون نفر به طور مستقیم در صنعت فرش دستباف شاغلند و تداوم بحران، می تواند به بیکاری، مهاجرت گسترده روستاییان به شهرها و از دست رفتن فرصت منجر شود.
همچنین در این نشست نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در پاسخ به سیوال خبرانلاین در خصوص دلایل افزایش شمار فرش های افغان باق در بازار ایران گفت: متاسفانه از مرزهای قانونی ومبادی رسمی کشور شاهد واردات غیرقانونی فرش دستباف افغانی به ایران هستیم.
حامد چمن رخ افزود: تعداد نیروی کار افغانستانی در حوزه ی تولید فرش دستباف اندک است. بخش مهمی از این افراد در خراسان رضوی و جنوبی حضور دارند و با موج مهاجرت ایجاد شده تعدادشان در حال افزایش است اما شمار این افراد به قدری نیست که بتوانند تاثیری در بازار بگذارند.
او در جواب این سیوال خبرانلاین که دلیل افزایش تعداد فرش های دستباف افغان بافت در ایران چیست؟ گفت: فرش های افغان باف در بازار ایران فرش هایی نیست که در ایران حضور دارند بلکه این فرش ها در افغانستان بافته می شوند و با تریلی وارد کشور می شوند و علنی در بازار عرضه می شوند. کار به جایی رسیده که قرارداد می بندند و سفارش می گیرند و بعد فرش را تحویل می دهند .
او در خصوص میزان واردات غیرقانونی فرش دستباف نیز گفت: اگر از گمرک استعلام کنید رقم صفر را می گویند چون واردات فرش دستباف ممنوع است اما به صورت غیرقانونی شاهد ورود فرش هستیم .
او درباره ی کیفیت و طرح این فرش ها گفت: فرش های افغانی با طرح های مینیمال وارد بازار ایران شده اند. رنگ قرمز قشنگی را انتخاب کرده اند که مشابه فرش بلوچ است. با توجه به قیمت این فرش برای فروشنده ی ما عرضه ی آن مقرون به صرفه است اما باید توجه داشت که فرش بلوچ از بهترین پشم ایرانی یعنی پشم زابل استفاده می کند اما فرش های افغان از پشم دباغی اصفهان، بعد از رنگرزی بهره می گیرند.
او گفت: استهلاک این فرش های افغان بسیار بالاست و ما بارها در نامه نگاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواستار برخورد جدی با این موضوع شده ایم اما هنوز توفیقی به دست نیامده است.
223223
صادرات فرش دستباف باز هم کاهش یافت/ ماجرای فرش های افغان باف در بازار ایران چیست؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "صادرات فرش دستباف باز هم کاهش یافت/ ماجرای فرش های افغان باف در بازار ایران چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "صادرات فرش دستباف باز هم کاهش یافت/ ماجرای فرش های افغان باف در بازار ایران چیست؟"، کلیک کنید.