اولین میزگرد اقتصادی انتخابات چهاردهم / پزشکیان درباره کارمندان و کارگران چه گفت؟

اولین میزگرد اقتصادی انتخابات چهاردهم / پزشکیان درباره کارمندان و کارگران چه گفت؟

به گزارش خبرگزاری انین، مسعود پزشکیان در یک میزگرد اقتصادی در شبکه یک اظهار داشت: حضرت علی در نامه به مالک اشتر، جامعه را به طبقاتی تقسیم می کند؛ طبقه ای از لشکریان که باعث امنیت و عزت و سربلندی جامعه هستند. می گوید این گروه را نمی شود اداره کرد؛ مگر این که مالیات بگیرید. همچنین لشکریان را نمی شود اداره کرد؛ مگر قضات و عمال و کتاب وجود دارد که این ها را نظم می دهد و پشتیبانی و اداره کند. اصل حرف این جاست که می گوید هیچ کدام از این ها نمی توانند پایدار بمانند؛ مگر با تاجران و صاحبان صنعت.

وی افزود: همین نگاه را اگر بپذیریم و قوانین و مقررات را تنظیم کنیم، نباید این مشکلات را می داشتیم. یعنی این نگاه است که ما بپذیریم که بدون تولیدکننده و تاجر، کارها غیرپایدار است.

پزشکیان در ادامه با اشاره به شاخص های اقتصادی کشور، تصریح کرد: بدهی دولت به بانک مرکزی از آغاز سال 1400 تا بهمن، از 115 همت به 302 همت رسیده است. یعنی ما 187همت افزایش داریم. بدهی دولت به بانک ها از همان سال از 416 همت به 819 همت رسیده است. انتشار اوراق مالی 752 همت شده است؛ یعنی دو برابر آنچه که در شهریور 1400 وجود داشت که 333 همت بود.

وی متذکر شد: تورم طی سه سال، 1400 تا 1402 همواره بالای 40 درصد بوده است. تورم گوشت قرمز و سفید در سال 1403 در حدود 72.9 درصد، گوشت ماکیان 80 درصد، ماهی 63 درصد بوده است. رشد اقتصادی کجا بوده است. رشد گروه کشاورزی منفی 2.2 درصد، گروه صنایع و معادن بدون نفت منفی 0.5، استخراج نفت و گاز طبیعی 20 درصد. یعنی رشد 5.7 درصدی اقتصاد برای نفت بوده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با اشاره به وضعیت ارز ترجیحی به استناد گزارش رییس کل بانک مرکزی در 30 فروردین 1403، عنوان کرد: 20 میلیارد دلار ارز به قیمت 28 هزار و 500 تومان فروخته شده است. 50 میلیارد دلار ارز به نرخ زیر 40 هزار تومان توزیع شده است. معنای این حرف این است که 600 هزار هزار میلیارد تومان پول به یک عده ای رانت داده ایم.

پزشکیان ادامه داد: وضعیت جامعه ما چگونه است؟ کارمندان دیگر نمی توانند راحت زندگی کنند. بازنشستگان گرفتار هستند و قدرت خرید ندارند؛ یعنی دیگر نمی توانند با آن حقوقی که می گیرند، به دلیل تورم وحشتناکی که ایجاد شده، به صورت روزمره زندگی خودشان را تامین کنند. در حال حاضر همه نگران و ناراضی هستند و روز به روز اگر جلوی آن گرفته نشود، ما قطعا با مشکل زیادی روبه رو خواهیم شد.

چرا تورم بالا را تجربه کردیم؟

حسین عبده تبریزی، همراه پزشکیان در تکمیل سخنان وی اضافه کرد: آزادی های مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان ها، فرصت های برابر، دست یافتن به جایگاه اول، ارتقای سطح سرانه، ریزفناوری ها، فناوری های زیستی، تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و سایر فرازها مانند ارتقای روابط بین المللی، افزایش جذب منابع سرمایه گذاری خارجی مورد قبول ما است. متن سند نهایی چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران است که توسط کارشناسان تهیه شده است و مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را پذیرفته و به تایید مقام رهبری رسیده و تمام این سند توسط ایشان ابلاغ شده است.

همراه و مشاور این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر آقای پزشکیان گفتند که قصد اجرای آن را دارند حرف بدی زدند؟ این اصول اجرا نشده و حرف آقای پزشکیان این است که اینها را اجرا کنند. برای مثال بند 39 این سند مربوط به مهار تورم است. این سند هزاران ساعت کار کارشناسی برده و طبق این بند قرار بوده تورم کنترل شود.

همراه پزشکیان تصریح کرد: متوسط تورم در دولت آقای رفسنجانی 25 بوده، در دولت آقای خاتمی 15 و در دوران آقای احمدی نژاد 17 و در دولت روحانی متوسط به 47 رسیده و در دوران آقای رییسی به 40 رسیده است. ما به طور دایم تورم بالای 20 درصد داشتیم. آیا ما کارشناس نداشتیم که با وجود زمان 20 ساله این سند تورم بالا را تجربه کردیم؟

عبده تبریزی در ادامه افزود: معضل امروز تورم است. حاکمیت قرار بوده تورم را کنترل کند. تورم یعنی این که وقتی کالا زیاد نشود و پول زیاد شود، تورم ایجاد می شود. چه کسی مسوول است؟ دولت، حاکمیت، بانک مرکزی؛ نه آن بنده خدایی که کالا می فروشد.

وی تصریح کرد: حالا در این شرایط می رویم قانون تنظیم می کنیم که کنترل قیمت را انجام دهیم. من فکر می کنم در کابینه موجود هم هنوز کسانی هستند که بعد از 40 سال معتقدند که باید قیمت ها را کنترل کنند، زیرا تفاوت گرانی با تورم تفهیم نشده است.

عبده تبریزی خاطرنشان کرد: یک بند دیگر، تعامل سازنده در روابط بین الملل است. این محدودیت هایی که الان در ایران وجود دارد و این تحریم ها تداوم پیدا کرده، بند تعامل سازنده در روابط بین الملل را اجرایی کرده است؟! ما می دانیم نمی توانیم به قدری که دوست داریم، نفت تولید کنیم و بفروشیم. اگر نفت تولید می کردیم و می فروختیم، می گذاشتیم پای سرمایه گذاری بیشتر و با آن، توسعه و اشتغال را انجام می دادیم.

وی متذکر شد: الان به دلیل همین تحریم و محدودیت ها، تکنولوژی وارد نمی شود. ما قرار است قدرت اول منطقه باشیم. حالا تکنولوژی وارد نمی شود، چون این تعامل سازنده در روابط بین الملل را به اجرا در نیاوردیم.

223223

اولین میزگرد اقتصادی انتخابات چهاردهم / پزشکیان درباره کارمندان و کارگران چه گفت؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اولین میزگرد اقتصادی انتخابات چهاردهم / پزشکیان درباره کارمندان و کارگران چه گفت؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اولین میزگرد اقتصادی انتخابات چهاردهم / پزشکیان درباره کارمندان و کارگران چه گفت؟"، کلیک کنید.