در سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای محقق شد؛
رئیس سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای دانشگاه آزاد اصفهان از ثبت حدود ۲۰ رقم جدید بذر های هندوانه ملون فلفل خیار و گوجه و جذب هسته ها و شرکت های فناور در این حوزه خبر داد.
علی انصاری رئیس سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در گفت وگو با خبرنگار انین در تشریح چرایی و چگونگی ایجاد این سرا در اصفهان بیان کرد: ایده اصلی تولید بذر هیبرید صیفی جات از سال ۱۳۹۲ به منظور دستیابی به امنیت غذایی در کشور به همت استادان و محققان دانشکده کشاورزی واحد اصفهان به خصوص مرحوم دکتر عبدالرضا اقتداری حمایت رئیس وقت دانشگاه دکتر احمدعلی فروغی و معاون پژوهشی وقت دکتر پیام نجفی رسید و نتیجه ای که پس از سال ها تحقیق به دست آمد به زمینه ای برای انتخاب این واحد دانشگاهی برای ایجاد سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای تبدیل شد.
به گفته انصاری وجود دانشکده مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و استادان نخبه و پویا در گرایش های مختلف حوزه کشاورزی وجود نخستین مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت بسیار خوبی از ایده های متعدد به خصوص در حوزه کشاورزی وجود زیرساخت های مناسب آزمایشگاهی گلخانه ای و مزرعه ای در واحد های دانشگاهی برای انجام تحقیقات مرتبط با حوزه های کشاورزی وجود مرکز تحقیقات بذر و وجود قطب های مختلف کشاورزی و گلخانه ای مناسب در استان اصفهان بخش هایی از نقاط قوت استان در راستای ایجاد سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای در دانشگاه آزاد اصفهان بوده است.
کارشناس مهندسی کشاورزی دارای ۱۷ سال سابقه در حوزه فناوری و مدیریت مراکز رشد تازه ترین فعالیت های سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای را ثبت حدود ۲۰ رقم جدید بذر های هندوانه ملون فلفل خیار و گوجه (به طوری که ارقام کل ثبت شده توسط این سرا به ۶۷ رقم می رسد) انجام تحقیقات روی بذر های کدو خیار و فلفل فضای باز و نیز انجام تحقیقات روی تکثیر گیاهان زینتی از طریق کشت بافت و افزایش زیرساخت های گلخانه ای به میزان پنج و نیم هکتار در مرکز فناوری شهر مجلسی وابسته به واحد اصفهان و تکمیل فرایند کارخانه تولید بذر برشمرد.
تجمیع نوآوری های مرتبط با ساخت گلخانه هوشمندسازی تولید کود و سم و سایر مسائل وابسته ازجمله برنامه های پیش روی سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای است
وی اختصاص دو و نیم جریب گلخانه جدید در دانشگاه آزاد اصفهان به منظور اختصاص به تحقیقات در زمینه بذر جذب هسته ها و شرکت های فناور در حوزه بذر و نهاده های گلخانه ای و تولید بستر کشت هیدروپونیک تولید انواع کودها تولید محرک های رشد و سموم کشاورزی تولید انبوه حشرات دفع کننده آفات و … را از دیگر فعالیت های تازه سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان دانست.
انصاری در پاسخ به این پرسش که نحوه تعامل و همکاری نهاد ها و سازمان های مربوط با سرای نوآوری متبوع تان به چه صورت بوده و آیا تفاهم نامه و یا قراردادی در مدت زمان فعالیت سرا تبادل شده است؟ به انین گفت: قرارداد ها و تفاهم نامه هایی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دو قرارداد با صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری منعقد شده و یک قرارداد هم در دست اقدام است.
رئیس سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای دانشگاه آزاد اصفهان با بیان اینکه قرارداد ۲۰ ساله با شهرداری شهرمجلسی در راستای حمایت از تولید بذر منعقد شده است اضافه کرد: تفاهم نامه ای هم با شرکت عمران شهرمجلسی در راستای همکاری ها و حمایت های مشترک منعقد شده است؛ علاوه بر اینکه در حال رایزنی با نظام مهندسی کشاورزی استان اصفهان برای ایجاد همکاری های عملیاتی در راستای توسعه تولید بذر هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به فعالیت متمرکز سرا در زمینه زیرساخت های فناوری و نوآوری پارک های علم و فناوری مراکز رشد مراکز TTO مراکز شتاب دهی مراکز کسب و کار مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری چه فعالیتی در سرای متبوع شما صورت گرفته است؟ بیان کرد: با توجه به وجود مرکز رشد فناوری در واحد اصفهان و همکاری متقابل موجود با سرا ظرفیت خوبی برای توسعه فناوری های مرتبط با بذر ایجاد شده است. علاوه بر این برای راه اندازی مرکز شتابدهی به کمک بخش خصوصی اقدامات و توافقات اولیه صورت گرفته و در شرف آغاز عملیات ساخت هستیم.
انصاری برنامه های پیش روی سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان را تشریح کرد و افزود: تجمیع نوآوری های مرتبط با ساخت گلخانه هوشمندسازی تولید کود و سم و سایر مسائل وابسته ازجمله برنامه های پیش روی سراست و نیز تأمین همه موارد چرخه تولید بذر و فروش آن شبکه سازی در استفاده از زیرساخت های واحد های سطح استان و کشور نیز از جمله برنامه های سراست.
۱۵ هسته فناور و شرکت دانش بنیان در سرای بذر و نهاده های گلخانه ای مشغول فعالیت هستند
این مسئول با بیان اینکه اکنون ۱۵ هسته فناور و شرکت دانش بنیان در سرای بذر و نهاده های گلخانه ای مشغول فعالیت هستند تاثیرگذاری سرای نوآوری را در دانشگاه شرکت ها کارآفرینی رونق تولید و … تشریح کرد و گفت: با توجه به حضور هسته ها و شرکت های مختلف فناور و دانشجویان در حوزه تولید بذر و نهاده های گلخانه ای و فروش محصولات متنوع و صادرات برخی از این محصولات به چند کشور همسایه و مشارکت و سهامداری دانشگاه در این شرکت ها شاهد درآمد های غیرشهریه ای قابل توجه و رو به رشد برای دانشگاه هستیم.
رئیس سرای نوآوری بذر و نهاده های گلخانه ای دانشگاه آزاد اصفهان درباره استقبال دانشجویان اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری بیان کرد: با توجه به اشتغال زایی بیش از ۵۰۰ نفر در شرکت های مستقر که اکثر آنها از دانشجویان دانش آموختگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستند فعالیت بیش از ۸۰ نفر در قالب طرح پویش هم نشان دهنده استقبال بی نظیر دانشگاهیان از این سرا بوده است.
از ثبت ۲۰ رقم جدید بذر تا جذب شرکت های فناور/ فرآیند کارخانه تولید بذر تکمیل می شود
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از ثبت ۲۰ رقم جدید بذر تا جذب شرکت های فناور/ فرآیند کارخانه تولید بذر تکمیل می شود" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از ثبت ۲۰ رقم جدید بذر تا جذب شرکت های فناور/ فرآیند کارخانه تولید بذر تکمیل می شود"، کلیک کنید.