
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طی یادداشتی نوشت: دنیای امروز با مشکلاتی بزرگ روبه روست که اگرچه در جلسه ها مذاکره ها و اخبار رسانه ها اشاراتی به آن می شود اما روی زمین کمتر به آنها پرداخته می شود. مشکلاتی که با جهت گیری های سیاسی و بداخلاقی و اختلافات بین انسان ها از بین نمی روند و حتی بدتر تشدید می شوند.
به گزارش انین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت شینا انصاری در یادداشتی نوشت: گرم شدن زمین از دست رفتن تنوع زیستی خشکسالی فرسایش خاک از دست رفتن منابع آب و انتشار آلودگی ها و در ادامهٔ اینها افزایش قیمت غذا بیماری های نوظهور مهاجرات فقر سقوط اقتصادی و… از جمله مشکلات دنیای امروز هستند که آثار آن امروز نه در جنوب و شمال که در تمام کشورها مشهود است؛ مشکلاتی که مرزهای سیاسی را نمی شناسند و حالا به تهدیدی برای نوع بشر تبدیل شده اند.
وی ادامه داد: این همان نقطه ای است که اقدام برای حل مشکلات را ضروری می کند آن هم نه اقدام جداگانهٔ کشورها که اقدام مشترک و همگرایی برای رفع مشکلاتی که آینده بشر را به مخاطره انداخته است. این چنین است که اقدامات اساسی مانند بسیج منابع مالی انتقال فناوری و ظرفیت سازی و همکاری های بین المللی با هدف توسعهٔ اجتماعی و اقتصادی همگام با حفاظت و حمایت محیط زیست حائز اهمیت است. از سوی دیگر اعمال محدودیت های یکجانبه غیرعادلانه و غیرمتوازن در تجارت بین الملل راه را بر اقدام کشورهای درحال توسعه برای حفظ محیط زیست می بندد و چالش های عدیده ای را در پی خواهد داشت.
معاون رییس جمهوری افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در قانون اساسی خود اصلی مشخص دربارهٔ حفاظت محیط زیست دارد خود را ملزم به رعایت اصول پایداری محیط زیست می داند و در سیاست گذاری های خود نیز همواره بر حفاظت محیط زیست تأکید دارد حتی با وجود تحریم های سیاسی و اقتصادی ناعادلانه متخصصان و فعالان ایرانی تلاش خود را برای اجرای قانون اساسی به کار گرفته اند. در دولت مسعود پزشکیان تعامل و همکاری با کشورهای جهان یک اصل مهم است و از همین رو یکی از مهمترین اولویت ها همکاری های محیط زیستی بین المللی است.
وی اضافه کرد: کشور ایران از جمله کشورهای دارای انتشار بالای گازهای گلخانه ای است علاوه بر آن موقعیت جغرافیایی ایران نیز تأثیر تغییر اقلیم بر کشور را تشدید کرده است. آسیب پذیری بالای کشور از پیامدهای تغییر اقلیم منجر به خشکسالی های مداوم و طولانی طوفان های گردوغبار مخاطرات شدید تنوع زیستی افت شدید رواناب های سطحی و برداشت از آب زیرزمینی برای جبران آن کاهش تولید کشاورزی آسیب پذیری زیرساخت ها و تاسیسات راهبردی و صنعتی شده است.
انصاری تصریح کرد: روند کاهش حدود ۵۰ درصد از رواناب های سطحی در بیشتر حوضه های آبریز کشور و تشدید وقوع پدیده های حدی به رغم کاهش میانگین بارش نشان از عمق اثرگذاری تغییر اقلیم در ایران دارد همچنین ایران وضعیت نگران کننده ای در خصوص معضل آلودگی هوا و شدت مصرف انرژی دارد به طوری که شدت مصرف انرژی در ایران ۲.۵ برابر میانگین جهانی است.
وی ادامه داد: انتقال به سمت تحول سبز کم کربن یک عنصر حیاتی برای رسیدگی به تغییر اقلیم و کاهش انتشار کربن است. این تحول مستلزم تغییر به سمت منابع انرژی کم کربن بهبود بهره وری انرژی و حمایت از برنامه ریزی شهری و سیستم های حمل ونقل پایدار است. پذیرش این ابتکارات می تواند به طور موثر اثرات تغییر اقلیم را کاهش دهد و در عین حال فرصت های اقتصادی جدید را تقویت کند و کیفیت زندگی را برای جوامع در سراسر جهان افزایش دهد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به یازدهمین نشست وزرای محیط زیست کشورهای عضو بریکس آورده است: ایننشست فرصتی برای تعامل جمهوری اسلامی ایران با ۱۰ کشور دیگر جهان بود. کشورهایی که نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده اند و حدود ۴۰ درصد GDP جهان متعلق به آن هاست. پیشنهاد ایران در وهلهٔ نخست ارتقای همکاری های جنوب-جنوب در حوزه محیط زیست بود. همکاری ها و کمک های فنی مالی و مشاوره ای از جمله تبادل دانش و تجربیات اجرای پروژه های مشترک و تبادل کارشناسان و متخصصان بین کشورهای بریکس مهمترین اولویت در این همکاری هاست.
وی ادامه داد: این همکاری نیازمند مکانیزم های مالی و تشویق برای سرمایه گذاری است. ایجاد صندوق سبز بریکس دعوت از کشورها برای مشارکت مالی و تلاش برای توسعهٔ منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر و شبکه های هوشمند و سیستم های حمل ونقل عمومی از نخستین گام هایی است که می توان در بریکس برداشت.
انصاری در پایان یادداشت خود ابراز امیدواری کرد که همکاری های محیط زیستی فرصت نزدیکی ملت ها به یکدیگر را فراهم کند و ملت ها در سایهٔ دوستی برای مهمترین منفعت مشترک همه ما زیست بوم زمین یاری گر یکدیگر باشند.
پایان خبر انین
بریکس؛ فرصت همکاری محیط زیستی برای نیمی از مردم جهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بریکس؛ فرصت همکاری محیط زیستی برای نیمی از مردم جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بریکس؛ فرصت همکاری محیط زیستی برای نیمی از مردم جهان"، کلیک کنید.